Food

Smaaktest: Appels Diversen

Appel smaaktest (1)

Appel smaaktest (2)

Appel smaaktest (4)

Appel smaaktest (5)

De grote appeltjestest! De ene appel is de andere niet en dat heb ik nu met mijn eigen smaakpapillen waargenomen. Zoet, zuur, zacht, stevig – ze zijn allemaal voorbij gekomen.

Dit is iets wat ik echt al heel lang wou doen: een grootse appel smaaktest. Ik heb negen appels verzameld, zodat ik ze na elkaar kon proeven en keuren. De merken die voorbijkomen zijn: Belgica, Boskoop, Elstar, Granny, Golden Delicious, Jonagold, Zoete kleine appel, Primo.

De test is geheel subjectief. Ik had geen partner in crime, dus je krijgt enkel een persoonlijke mening. Daarnaast hangt de appelselectie af van het seizoen en de verkrijgbaarheid. Om het een economische aspect te geven, heb ik de prijzen per kilogram erbij geschreven.

Het proces heb ik natuurlijk gefilmd.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

Conclusie: Als een liefhebber van zacht en zoet verkies ik zoete kleine appeltjes, Jonagolds en Elstars. Maar aan de hand van de test werd ik verrast door de Belgica en Primo.

Welke appel eet jij het liefst?

Advertenties

2 gedachten over “Smaaktest: Appels Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s