Personal

Halloween: Waar fantasie het overneemt

Creepy abandoned doll

Streetlamp_flicker

Gedurende de dagen voor Halloween word ik telkens geconfronteerd met tekens van deze feestdag. Doorsnee gebeurtenissen die opeens veranderen in onheilspellende zaken. Zo zijn er de afgelopen tijd mij een aantal dingen overkomen.

Nietsvermoedend rijd ik ’s ochtends doorheen het bos om naar mijn les te gaan, als ik plots vanuit mijn ooghoek een doos ontdek. Een doos met een pop in. (Hoogstwaarschijnlijk gedropt door een sluikstorter) Maar het was niet zomaar een pop, maar zo’n antieke porseleinen pop. Hoewel alles in mij vertelde dat ik zo snel mogelijk moest doorfietsen en het geheel achter mij laten, stapte ik natuurlijk af en ging het van dichtbij onderzoeken. Het gezicht van de pop was gebarsten waardoor het de andere helft miste. Op dat moment had ik echt het gevoel dat de pop zich op elk moment zou draaien en mij aankijken. Heeft iemand anders ook zulke verbeeldingen? Of heb ik teveel Annabelle en Chucky gekeken?

Mijn vrienden weten hoe een nalatige GSM’er ik ben. Ik check zeer infrequent of ik toevallig nieuwe berichten heb ontvangen. Op zich geen probleem, want haast niemand stuurt mij SMSen (aangezien ze weten dat ik het toch altijd te laat opmerk), dus veel activiteit krijgt mijn middeleeuwse candybar niet. Maar de afgelopen vier dagen word ik steeds gebeld door een onbekend nummer en altijd om dezelfde tijd. Het is niet mogelijk om terug te bellen en erachter te komen wie het is, wat het des te vreemder maakt.

’s Avonds zat ik braaf achter mijn bureau met mijn leerboeken voor mij. Mijn bureau is gesitueerd onder een klein raam waar precies het licht invalt van een straatlamp die aan de overkant staat. Normaalgesproken merk ik de lamp niet eens op, maar op een bepaald moment voelde er iets anders. De straatlamp was uitgevallen. Op het moment dat ik door mijn raam tuur, begint het ding te flikkeren. Natuurlijk slaat mijn verbeelding weeral eens op hol en meen ik een schaduw te zien die onder de onbetrouwbare lamp staat en bij elke flikkering dichterbij komt. Dit komt waarschijnlijk omdat een vriendin mij eerder een verhaal vertelde over mensen die lijden aan slapeloosheid omdat ze ’s nachts een schaduw met rode ogen in de hoek van hun kamer ontdekken. Hebben jullie ook dergelijke verhalen?

HAPPY HALLOWEEN

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s