Food

Food: Pumpkin pancakes

Pumpkin Jeons - Pancakes (1)

De populairste vrucht rond Halloween is bij uitstek de pompoen! De meest gekende gerechten die met het oranje zwaargewicht worden gemaakt, zijn onder meer de bekende en geliefde pompoensoep, de aromatische pompoenmuffins ondersteund met pompoenkruiden en mijn persoonlijke bak-nemesis de pompoentaart. Maar wist je dat je er ook pompoen pancakes van kunt maken?

Uiteraard was dit ook nieuws voor mij. Ware het niet voor “Infinity Challenge” dan was dit ongekende terrein gebleven, maar in een bepaalde aflevering maakten ze heerlijk uitziende pompoen pancakes dat onder de naam Pumpkin Jeons verscheen.

Ik vond een Recept op Crazy Korean Cooking. Pompoen pancakes zijn eigenlijk zeer makkelijk te maken, indien je niet eerst drie uur lang moet zwoegen om het pompoenvlees te verkrijgen met risico op verloren vingers en veel frustratie. De typische smaak van pompoen wordt behouden met deze pancakes en zelfs iets aangezoet, daarnaast zijn ze vetvrij. Het is zeer belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van zeer dunne reepjes pompoen: hoe dunner de reepjes en hoe platter de pancake, hoe beter de pancake gaar wordt. De pancakes koelen wel snel af, dus snel eten is de boodschap.

Ik heb het niet zelf uitgeprobeerd, maar ik geloof dat het mogelijk is om de pancakes glutenvrij te maken door de minimale hoeveelheid bloem te vervangen door boekweitmeel.

Het was zeker interessant om dit recept uit te proberen, maar pompoenen uithollen blijft zwaar werk. Daarboven maak je met 300 gram pompoen net geen tien kleine pancakes. Ik denk eigenlijk dat je het recept ook zou kunnen toepassen op wortels, wat mij veel minder arbeidsintensief lijkt – idee voor het volgende experiment?

Pumpkin Jeons - Pancakes (2)


Pumpkin jeons

Ingrediënten

300 g pompoen
1/2 tl zout
5 g suiker
80 g bloem
water

Snijd de pompoen in dunne reepjes. Voeg het zout, suiker en bloem toe en meng zorgvuldig. Voeg kleine beetjes water toe zodanig het bloem goed kan binden en je een ruw beslag krijgt. Verhit een pan met (zonnebloem)olie. Vorm platte pancakes in de pan met behulp van lepels en laat deze bakken tot ze goudbruin kleuren. Draai om zodat de andere kant kan bakken.


Nutritionele informatie:
348 kcal (90,3 kcal/100 g)
2,1 g vet (0,5 g/100 g)
5,0 g vezels (1,3 g/100 g)
240 mg natrium (62,3 mg/100 g)


Smakelijk

Advertenties

5 gedachten over “Food: Pumpkin pancakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s