Listening

Listening: ♫Playlist 23/10/2015

Zet je de radio aan op zenders als MNM of Qmusic dan hoor je enkel de recentste hits en dat maal honderd. Het kan wat vervelend worden, maar als er op het moment net dat ene goede lied herhaaldelijk wordt gedraaid, dat is veel minder erg!
Ik heb enkele hits verzameld die ik graag beluister. Ze zijn niet allemaal even populair of bekend, maar de uitvoerders zeker wel.


One Direction – Perfect
Ik ben eigenlijk nooit een 1D fan geweest, maar de releases van hun vijfde studio album klinken goed in de oren. Eerst al met de edgier “Drag me down” en nu hun verste lied “Perfect”. Er ging meteen de gedachte door mijn hoofd, dat dit ook wel van Taylor Swift kon zijn, met name haar lied “Style” hoorde ik erin terug. Het verbaasde me dan ook niet toen er op de radio werd gesproken over Swifty verwijzingen (naar aanleiding van de Harry Styles en Taylor Swift relatie).


Jason Derulo – Cheyenne
Jason Derulo, die man wordt ongeveer een vaste kracht in mijn playlists. Hoewel “Cheyenne” al twee maanden geleden is uitgebracht, heb ik het pas recentelijk ontdekt. Wat kan Jason toch speciale dingen met zijn stem, die hoge tonen! De videoclip past trouwens perfect bij Halloween, maar het is heel classy uitgevoerd.


The Weeknd – The Hills
Ik heb al laten ontvallen dat The Weeknd op mijn radar is verschenen. Beginnende met “Love me harder” daarna “Worth it” en “Can’t feel my face”, maar nu met “The Hills” en om het concreet te maken ook met een van zijn oudere singles “Often”. Zijn muziek “The Hills” is wel grover met veel duidelijke innuendos, iets waar ik tegenwoordig meer voor voel.


Lana Del Rey – Salvatore
Ik was pas op de hoogte van Lana’s nieuwste album Honeymoon door het lied “High by the beach” wat al een zalig lied is! Het gehele album klinkt dromerig door gebruik van synthesizers en daarbovenop Lana’s unieke (galmende) stem. Mijn favoriet is “Salvatore”. Het heeft iets ouds en rijks.


5 Seconds of Summer – She’s kinda hot
De groep die ik deze week heb ontdekt, is zonder enige twijfel 5 Seconds of Summer. Wat pop en wat punk met de vibe van een garageband. Als ik hun eerder singles beluister, herken ik er wel enkele van de televisie en anders de haarstijlen wel. Het nummer dat ik van hun leuk vind is “She’s kinda hot”. Het klinkt als iets wat ik ervoor al eens heb gehoord zoals “Teenagers” van My Chemical Romance, maar niet helemaal.

Waar luister jij naar?

Advertenties

2 gedachten over “Listening: ♫Playlist 23/10/2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s