Food

Food: Feeling down?

Feeling down (1)

Feeling down (2)

Voel je je niet helemaal tip-top op welke manier dan ook? Dan verdien je het om jezelf eens te verwennen met eten en daarmee bedoel ik een verantwoorde gezonde maaltijd. Eentje waar je met hartenlust van kan eten zonder je later schuldig over te voelen.

Als ik me iets slechter voel, kan ik gerust een zak chips leegeten of die family-sized koekjes maar een halfuur later krijg ik spijt van dat emotie-eten. Zeker als de sugar rush is uitgewerkt en je met een volle maag uitgeteld op de bank ligt (tussen alle etensverpakkingen).

Terug naar het doel van dit artikel: comfort food dat niet voor een excessieve aanbreng van calorieën zorgt.
Wat mij altijd verwarmt, is soep. Liefst eentje met een duidelijke groentesmaak die niet al te zout is. Een pluspunt is een soep bereid met seizoensgroenten, wat voor dit seizoen neerkomt op pompoen-,broccoli-,wortel- of champignonsoep.
Hierna een zelf samengesteld gezond broodje kan er prima in. Een knapperige beet stokbrood met tomaten, komkommer en sla voor die portie vitaminen. Als je echt goed oplet: vergeet de mayonaise en ga voor een laagje margarine.
Als dessert had ik groentechips in huis gehaald. Deze zijn lager in calorieën en bevatten ongeveer drie keer zoveel vezels.

Smullen geblazen zonder achteraf opgeblazen te voelen! Trouwens, prachtig gepresenteerd toch?

Wat doe jij als je in een dipje zit?

Advertenties

4 gedachten over “Food: Feeling down?

  1. Yum, als mijn komkommer, sla en tomaten altijd zo mooi op een bord komen, wil ik het wel dagelijks hebben 😉 Helemaal mee eens dat een soep met niet al te veel zout het lekkerst is. Tegenwoordig is alles sowieso veel te zout! Laatst éindelijk een AYCE-restaurant gevonden die niet alles met zout in overvloed serveert *happylittlemoment* 😀 Als ik in een dipje zit heb ik heel erg de neiging om vieze troep te eten ^^” Maar probeer dan altijd even te gaan sporten of uitgebreid gezond te gaan koken. Hier wil ik dan ook altijd even voor naar de supermarkt en van rondjes lopen door de supermarkt wordt ik echt zén. Weird, i know #huisvrouw haha…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s