Food

Food: Foodshots

Arizona Ginseng Honey Jasmine

Alweer twee maanden geleden sinds de laatste foodshots, wat gaat de tijd snel!

Op bakgebied heb ik de afgelopen maanden niet veel uitgespookt. Het is vooral in het soepdepartement waar ik actiever in ben. Ik had onlangs al vermeld dat ik het vrij koud heb de voorbije weken (zelfs met een dubbel dekbed) en wat zie je dan graag voor je neus verschijnen? Inderdaad, een kom met warme soep! Ik heb courgettesoep, slasoep, maissoep en spruitsoep gekookt. De meeste had ik al eens eerder gemaakt, behalve slasoep. Ik zag deze eens voorbijkomen in een tv-serie en ik was meteen geïnteresseerd. Het is eentje van het bouillon soort waarvoor ik gebruik heb gemaakt van een voorgewassen ijsbergsla zakje. Om de voedingswaarde wat op te krikken heb ik er een schep voorgekookte rijst in gedropt. Op zich was het wel een prima bouillon en zeker geinig om eens te maken, maar ik krijg toch liever een romige pompoensoep.

Om nog even terug te komen op het bakken. Ik heb twee soorten muffins gemaakt. De bananen-rozijnen muffins die lekker voedzaam waren en eindelijk ook de bakmix van Aveve voor Red Velvet cupcakes dat ik ontving voor mijn verjaardag (way back in februari, vandaar het vrolijke verjaardagskaarsje). De mix vereiste iets meer water dan vermeld stond op de verpakking eer het tot het zich tot een glad mengsel liet roeren en de smaak is erg smeltend. De gebruikte rode kleurstoffen zijn trouwens ijzeroxides (E172) en karmijnzuur (E120). Daarnaast was mijn broer nog jarig, waardoor er kon gesmuld worden van een crumble appeltaart, zo lekker!

Als snack trakteerde ik mijzelf op Ginbis dierenboterkoekjes. De smaak was vrij stoffig en vet, maar de vormpjes zijn echt te schattig en handig voor Aziatische kinderen om Engels te leren. Ook testte ik nog een Arizona drank uit: Mandarin Orange; Green tea with Ginseng & Honey Jasmine. En ja, ik kocht het voor de naam :D! De smaak zelf was zoals gewoonlijk enorm zoet en de honing en mandarijn was er goed in terug te vinden. Daarnaast at ik nog eens vegetarische hotdogs, dat is zeer makkelijk en vereist geen pannen of dergelijke – enkel heet water.

Als laatste probeerde ik de Amazing Chickpea burgers van My Linh. In het verleden heb ik al gewaagd om vegetarische burgers te maken met bruine bonen, maar dat smaakte erg melig. De kikkererwtenburgers zijn zeker een heuse verbetering, ook omdat er hier kruiden door waren gemengd voor de smaak en mais en fijngesneden ui voor de structuur. Hoewel het recept voor 4-6 burgers is, eindigde ik grappig genoeg met 11 (dunne) burgers wat natuurlijk veel te veel was. Succes!

Appel vlaai taart

Broccoli soep

Bananen rozijnen muffins (1)

Bananen rozijnen muffins (2)

Boterkoekjes dieren

Slasoep

Hot dog

Maischowder

Kikkererwtenburger met friet

Spruitsoep

Red velvet cupcakes

Advertenties

7 gedachten over “Food: Foodshots

  1. Wow 11 burgers zijn wel erg veel! :O Ik maakte echt dikke burgers ^^” (vreetzak) Die dikke frieten ernaast zien er trouwens ook delish uit ❤ En yummmm apple crumble is een van mijn favorieten! Door de foto alleen al krijg ik er zin in 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s