Watching

Watching: Watchlist #4

Als een cinefiel kijk ik constant films, video’s en afleveringen van het een of ander. Geen ban op enig genre en ook geen limiet op het aantal. Een watchlist die een grote tijdsoverlap heeft beginnende van mei tot en met september. Ik heb mijn beste gedaan om enkele bekende films eindelijk eens een kans te geven, enkele leuke films herbekeken, rondgeneusd in het Indie genre, mijn talenknobbel aangesproken voor een Duitse film en enkele Koreaanse werken gezien. Het eindtotaal komt neer op 50 films. Zoals eerder heb ik de films geclusterd per genre.

Actie

Mijn vader’s lievelingsfilm The Hunt for Red October waar Sean Connery de show steelt als USSR kapitein van een onderzeeër. Eigenlijk is het een Jack Ryan film, maar wie onthoudt zich hier Alec Baldwin nu in.
Eindelijk ben ik weer up-to-date met mijn Marvel’s serie The Avengers na het zien van The Avengers: Age of ultron. Vol actie en deze keer ook wat romantiek, de grappen hadden van mij iets minder gemogen omdat ze soms slecht getimed waren.
Liam Neeson speelt weer eens de held in de film Run all night waar hij eindelijk als een vaderfiguur optreedt als zijn zoon achterna wordt gezeten door een maffiabaas.
In Non-stop is Liam Neeson de enige op het vliegtuig die de vliegtuigkaping kan stoppen, hoewel niemand hem wil geloven. Ik geloof dat als je Liam Neeson goed vind en Flightplan, dat je deze film wel wilt kijken.
De terugkomst van de Pevensie kinderen naar Narnia in Narnia 2: Prince Caspian, het is naar mijn mening een waardige opvolger van het eerste deel.
2guns gaat over twee criminelen die het aan de stok krijgen met een drugsbaron. Het heeft wel enige twists her en der, maar het had naar mijn gevoel spannender gekund.
Violet& Daisy zijn twee tienermeisjes die werken als huurmoordenaars. Ze geloven dat ze een makkelijke job krijgen tot ze ontdekken dat hun doelwit ook werkelijk wilt sterven. Het is een trage en vreemde film dat net iets te weinig met het concept doet.
De meest recente Mission Impossible – Rogue Nation zit weer barstensvol spanning en intrige, maar ik vind het vooral leuk dat Simon Pegg hier een grotere rol in heeft gekregen.
Een klein meisje wordt van jongs af aan getraind om een groep seriemoordenaars te stoppen in Final girl. Abigail Breslin doet haar best met wat ze krijgt, maar het script mist diepgang en de belichting schaars.
Een actiefilm die ik zo gaaf vond, is John Wick: Keanu Reeves, een getalenteerde huurmoordenaar neemt wraak op degene die zijn leven compleet verwoestten.
Na John Wick vond ik Hitman agent 47 niet zo stoer als ik had gehoopt. De verhaallijn was deels te voorspellen, de focus lag meer op de stunts dan de film in het geheel.
De laatste Sin City: A dame to kill for mist iets aan spanning en komt vrij emotieloos over.
Spielberg maakte de aparte film Minority report met Tom Cruz in de hoofdrol en Colin Farrel als tegenspeler. De film vind ik in dezelfde categorie vallen als The Matrix: onbegrijpelijke elementen, revelaties over de kijk op de wereld en bedrog op grote schaal. Het eentje die je niet vergeet, maar die je ook niet nog eens hoeft te bekijken.
Mijn allereerste Choi Seunghyun “T.O.P” film: CommitmentDong-chang-saeng“! Hij speelt er een Noord-Koreaanse jeugd-infiltrant die de opdracht krijgt om enkele klussen uit te voeren in Zuid-Korea ,terwijl hij de schijn van een normale schooljongen moet ophouden, om zijn zus te beschermen. Ik vond het eigenlijk wel een goede film, wat niet altijd geldt voor beginnende acteurs.

Thriller

Nicole Kidman en Sean Penn spelen elk hun rol in een complet tegen een Afrikaanse dictator in The Interpreter. Ik vond Kidman hier goed acteren en het scenario bevatte veel (jammer genoeg) realistische elementen.
John Cusack als onbegrepen schrijver Edgar Allan Poe krijgt in The Raven (2012) te maken met een serie moordenaar die zijn inspiratie haalt uit de gruwelijke verhalen van Poe.
V for Vendetta is een dystopische film waar een gemaskerde vrijheidsvechter wanorde veroorzaakt. Ik begrijp deze film eigenlijk nog steeds niet.
Lang geleden dat ik nog eens een Dakota Fanning film zag. Every secret thing vertelt het mysterie rond een vermiste baby waarvoor de hoofdverdachten twee kleine meisjes zijn. Deze film gaf mij werkelijk de rillingen: het is eng dat dit niet zo ongeloofwaardig is.

Komedie

Eerst zal ik enkele animatiefilms voorbij laten komen. Wreck-It Ralph had mij echt verrast. Het is een zeer leuke film over een video game schurk die eens de held wil spelen.
Big Hero 6 is eveneens een fijne prent waar de alleraardigste robot Baymax samen met de kleine jongen Hiro Hamada een mysterie onderzoeken.
De animatiefilm Strange Magic zit boordevol fantasie in de vorm van elfen, goblins en feeën en is een hervertelling van Midsummer Night’s Dream met populaire muziek van de laatste jaren. Het liet me erg denken aan een Barbie film, maar wel fijn om eens te zien.
De trailer van Inside Out begreep ik van geen kanten, maar de film is mooi. Heet is een apart concept dat is uitgewerkt zodanig dat kinderen het begrijpen maar ouders er ook meer in kunnen zien.

Zo’n zotte film is Mackgyver. De seksueel getinte humor en de vreemde grappen, geen woorden voor. Ik heb het enkel gekeken omdat het vermeld werd in Brooklyn Nine-Nine.
Little Shop Of Horrors is een muzikale horrorkomedie, dit is geen makkelijk genre om succesvol in te zijn. De enige andere film dat ik ken die in deze categorie valt, is The Rocky Horror Picture Show: beide kult klassiekers. Het is een bizarre film over een vleesetende plant dat terechtkomt in de handen van een nerdy bloemenwinkelassistent.
Adam Sandler speelt een uitstekende soldaat met de droom om door te breken als kapper in You don’t mess with the Zohan, dat zegt vast al voldoende. Het is wel een van de leukere Sandler komedies met een echte boodschap.
Een uiterste domme man beleeft heel wat in The Jerk, gespeeld door Steve Martin. De humor is ontzettend droog en het verhaal absurd, maar op de een of andere manier wel vermakelijk.
Steve Carrel als goochelaar die worstelt met zijn carrière in The Incredible Burt Wonderstone. Een grappige film met soms wat pijnlijke humor van Jim Carrey en met een beetje hart.
In Unfinished business probeert Vince Vaughn succes te boeken met zijn bedrijf, hiervoor moet hij op zakenuitstap naar Europa samen met zijn twee collega’s. Ik vind Dave Franco hier echt zo schattig als onschuldige jonge zakenpartner met de naam Mike Pancake.
Over de grappige film Pixels is eerder al een artikel verschenen.
Een hele film gevuld met gele brabbelende wezentjes is voor mij teveel van het goed, maar kinderen vinden Minions vast wel leuk om te zien aangezien het aardige grappen bezit en een vermakelijk verhaal.
Na de eerste te hebben gezien, moest How to train your dragon 2 natuurlijk ook aan de beurt komen. Aan de ene kant had ik deze beter niet gekeken, maar aan de andere is het een hartverwarmende film.
Trainwreck keek ik vooral vanwege Bill Hader. Hoewel het Amy Schumer’s film is, vind ik haar grappen niet geheel naar mijn smaak – maar het is wel een aardige prent over een vrouw die een monogame relatie aangaat.
National Security is op momenten humoristisch. Hoewel veel van de humor gebaseerd is op Black-jokes ookal worden ze gemaakt door Martin Lawrence, dit is niet mijn ding.
Nog een Marvel kwam aan de beurt: Ant-Man. Een plezierige film, waar gebeurtenissen net iets te snel gebeurden.
Arnold Scwarzenegger en Danny Devito als Twins! Met behulp van de wetenschap werd Julius (Arnie) gemaakt tot de perfecte man en hij is op zoek naar zijn tweelingsbroer.
Als je fan bent van The DUFF dan vind je G.B.F. vast ook leuk. Het heeft hetzelfde Mean Girls aspect in zich, maar nu met een jongen die uit de kast komt tijdens zijn middelbare school carrière terwijl homo-jongens de nieuwe IT-item zijn, geworden.
Over Vacation heb ik al apart iets geschreven.
De enige Duitse film die ik heb gekeken is 7 Zwerge Der Wald ist nicht genug. Een vermakelijke film, hoewel er enkele delen verloren waren in de vertaling, maar ik kon de verwijzingen naar andere films appreciëren.
In de grappige Ride Along moet wannabe-cop Ben (Kevin Hart) zijn capaciteiten laten zien aan rechercheur James (Ice Cube) tijdens een buurtcontrole. Deze film heeft iets weg van een komische variant van Training Day.
Nick Beam heeft het helemaal gehad in Nothing to lose en dan probeert iemand hem ook nog eens te carjacken, dat is de laatste druppel. Hij kidnapt de carjacker en krijgt het idee om zijn baas te bestelen.

Romantiek

De Hallmark Remember Sunday is zo zoet als Hallmarks altijd zijn. Molly (Alexis Bledel) wordt verliefd op de eigenzinnig Gus (Zachary Levi), maar Gus’ verliest elke avond zijn kort termijn geheugen.
In the mood for love “Fa yeung nin wa” is een film die nog op mijn must-watch lijst stond en het stond daar zeker voor een reden. De film is visueel heel mooi in elkaar gezet en hoewel er weinig wordt gesproken er wordt toch veel gezegd. Mr. Chow (Tony Chiu Wai Leung) en Mrs. Chan (Maggie Cheung) ontdekken dat hun partners overspel met elkaar plegen en ze vinden troost bij elkaar.
Oorspronkelijk kwam ik terecht op de filmtrailer van pas gereleased The Beauty inside, maar het is de gelijknamige miniserie die ik heb gekeken. Het verhaal is grotendeels hetzelfde: een man wiens lichaam elke dag verandert van uiterlijk, wat een echte relatie aangaan bemoeilijkt maar dan wordt hij verliefd.
Dating Agency “Si-ra-no; Yeon-ae-jo-jak-do” werkt hetzelfde als de film Hitch, maar dan met meerder Hitches. Het is een geinige film waar je telkens verrast wordt door de cheeziness.

Drama

Harrison Ford niet als held, maar als een man met geheugenverlies in Regarding Henry. Het is een mooi pakkend verhaal met een aandoenlijke Mr. Ford.
Scarface is misschien wel de bekendste film over een drugsbaron en waarschijnlijk Al Pacino’s meest gekende film met de beruchte quote “Say hello to my little friend!”.
A little chaos is mijn tweede Matthias Schoenaerts film en tevens Alan Rickman’s tweede film als director. Het is een mooie film over de relatie tussen twee landschapsartiesten terwijl ze werken aan het Versailles van King Louis XIV. The Pledge is een vreemde en zeer langzame film waar je Jack Nicholson als politieman ziet doordraaien na de moord op een jong kind.
Don’t Worry, I’m a Ghost is het pijnlijk drama van een man die aan geheugenverlies lijdt en de hulp krijgt van een geest om zijn geheugen terug te krijgen.

Horror

Een zeer gestoorde film is deze American Psycho met Christian Bale als doorgedraaide zakenman. Vooral de scène waar Bale tekeer gaat met een bijl in een regenjas is niet meer te vergeten of zijn ochtendroutine – zoals geen ander.

In een notendop – De films die ik adviseer zijn: The Hunt for Red October, John Wick, Non-stop, Wreck-It Ralph, G.B.F., Vacation en In the mood for love


Het is gebeurd! Ik heb Kdrama’s ontdekt. Ik geloof niet dat dit een goed ding is, aangezien ik drie dagen na elkaar twee Kdrama’s heb gekeken. Mijn eerste Kdrama was Oh my ghost. Het is echt een fantastische drama (in hoeverre ik daar inzicht in heb als newbie) met romantiek, paranormaliteiten en eten.

Na Bong-Sun (Park Bo-Young) works as an assistant chef. Because of her timid personality and low self-esteem, she doesn’t have any friends. Since she was a child, she has been able to ghosts because of her shaman grandmother. One day, she becomes possessed by seductress ghost Shin Soon-Ae.

Kang Sun-Woo (Cho Jung-Seok) is a star chef. Na Bong-Sun has a secret crush on him. He is good looking and confident as a chef. Even though he is popular with women, he has yet to get over his ex-girlfriend. He begins to notice Na Bong-Sun after her sudden change.

Park Bo-Young is zo schattige en laat veel aegyo zien. Het is zo aandoenlijk hoe Cho Jung-Seok de serie begint als arrogante chef en eindigt als een verliefde schooljongen.
Het heeft 16 afleveringen elk durende een uur. Ik heb de afleveringen bij divere accounts o.a. bij Oh my ghost en Drama New Releases bekeken vanwege wegvallende ondertitels, maar je moet gewoon even doorklikken en je vindt alle afleveringen wel.
Als sidenote: Kwak Si-Yang is net een WGM begonnen, wat ik natuurlijk ga volgen, met Kim So Yeon.


Mijn volgende Kdrama was My Lovely girl. In vergelijking met Oh My Ghost was deze iets saaier. De eerste twee afleveringen hadden nog niet veel om zich, maar het werd spannender naarmate het zich meer naar het einde werkte.

Hyun-Wook (Rain) is the president of an entertainment company, composer and producer. He lost his girlfriend in an accident. Hyun-Wook then meets her younger sister Se-Na. They fall in love.

Ik was vooral aan het supporteren voor Shi-Woo hoewel het eigenlijk draait om Lee Hyun-Wook en Yoon Se-Na. Ik vond het trouwens wel vreemd hoe Yoo Ra-eum halverwege compleet uit de serie verdwijnt. Het heeft eveneens 16 afleveringen van elke een uur.


Momenteel volg ik de Kdrama Second Time Twenty Years Old en tot nu toe is het goed. Het grijpt een onderwerp aan, waarvan ik denk dat elke cultuur wel mee worstelt.

38-year-old Ha No-Ra (Choi Ji-Woo) dreamed of becoming a dancer when she was younger. She met her future husband, Kim Woo-Cheol, when she was only 19-years-old and became a mother unexpectedly. Since then, she focused on her life as a wife and mother. Ha No-Ra then decides to attend the same university as her 20-year-old son Min-Soo and faces life a second time like a twenty year old.

Ik hou absoluut niet van het bedrog in de serie, maar ik geloof dat Ha No-Ra er beter uit gaat komen en natuurlijk hoop ik dat ze eindigt met Cha Hyun-Suk. Son Na-Eun van Apink speelt trouwens ook een rol in deze serie.


Recentelijk heb ik een mini-Happy Endings-marathon gehouden.

This Chicago-set sitcom follows the intertwined lives of six young urbanites trying to learn the ropes of adulthood. Through breakups and whatever other curve-balls life throws them, the pals stick together.

Het heeft dat Friends scenario met How I met your Mother humor en Coupling situaties.Een grappige serie waarvan het eerste en derde seizoen sterk is. Tijdens het kijken, herken ik ook een heel aantal acteurs van andere series en acteurs van deze serie die ik al kende van andere producties zoals Adam Pally via The Mindy Project, Elisha Cuthbert van My Sassy Girl en Damon Wayans Jr. van New Girl.


Weet jij nog een aanrader?

Advertenties

2 gedachten over “Watching: Watchlist #4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s