Beauty

Review: Lucas’ Paw Paw Ointment

Lucas PawPaw ointment (1)

“The world’s greatest healing agent”!? Onder deze spreuk wordt Lucas’s Paw Paw Ointment als zoete broodjes verkocht. In Australië merkte ik het product in vele drogisterijen op vanwege zijn felrode verpakking en uiteindelijk werd mijn nieuwsgierigheid ernaar te groot.

Het bedrijf achter Lucas’ Papaw Ointment prijst zichzelf om zijn goede formule die al langer als 100 jaar onveranderd is gebleven. De uitvinder van de zalf was Dr. Lucas die in Queensland de zalf samenstelde. Het is zodanig populair daar, dat er zelfs een Lucas’ Paw Paw museum bestaat.


De formule heeft niet veel om zich en wordt duidelijk uit de doeken gedaan op de website Lucaspapaw.com.au.

De basis bestaat uit farmaceutisch verkregen petroleum jelly en wax. Er wordt 39mg/g Fresh Fermented Caprica Papaya gebruikt. De papaya wordt gefermenteerd zodat er minder van nodig is, maar de werking wordt behouden. De zalf moet gemixt worden met jelly omdat het anders te geconcentreerd is en de huid kan verbranden. Een kleine hoeveelheid Gum Balsem uit Peru wordt toegevoegd als zoete geurcomponent vanwege de substantie Benzyl Cinnamate. Opmerking: de balsem is iets waar mensen allergisch voor kunnen zijn. Het eindproduct bevat 0.1mg/g Kaliumsorbaat, dat dient als conserveringsmiddel.

Het product bevat geen polyplasdone, polyvinylpyrrolidone, talc, shellac, palmolie, glycerine of sodium lauryl sulfaat. Lucas’ Paw Paw beweert dat hun zalf niet de poriën blokkeert doordat het gemaakt is met de zuiverste ingrediënten.

De zalf is voor oppervlakkig gebruik en bezit antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen. Een tube Lucas’ Paw Paw Ointment bevat 25 g zalf.
Het wordt gebruikt in de behandeling voor:

  • Kleine brandwonden
  • Zonnebrand
  • Schaafwonden, sneeën, kleine open wonden
  • Luieruitslag
  • Insectenbeten
  • Splinters

Lucas’ Paw Paw deelt ook mee dat veel van hun klanten tijdelijke verbetering van huidontstekingen en eczeem ervaren doordat de zalf de huid helpt in vochtbehoud waardoor uitdroging wordt gestopt. De zalf kan tevens gebruikt worden als lippenbalsem om de gebroken lippen te helen.


Ik heb de zalf ondertussen al twee maanden en ik kan eerlijk zeggen dat het een zeer goed product is. Ik gebruik het vooral op droge plekken, eczeem en op mijn lippen. Dat ene droge plekje op mijn arm was na drie keer smeren geheel verdwenen. Mijn eczeem voelt veel beter aan en irriteert niet meer. Ook op de lippen werkt het uitstekend, zonder erna nog droger aan te voelen.

Ik heb wel enkele artikelen gevonden waar Lucas’ Paw Paw Ointment als overgehyped wordt gezien, aangezien het dezelfde functie zou uitoefenen als gewone vaseline. Vaseline is geheel op basis van witte petroleum jelly, dus het verschil zou moeten liggen in de eigenschappen van caprica papaya: een bron aan vitamine C en foliumzuur (Vit B9), maar ik ben niet zeker wat het effect van het fermentatieproces hierop is. Ik heb nooit echt vaseline op lang termijn gebruikt, maar het kan inderdaad wel zijn dat het hetzelfde doet.
In ieder geval, ik ben blij met mijn Lucas’ Paw Paw Ointment!


Prijs: $5,50//€3,67

Heb jij ervaring met vaseline?

Advertenties

13 gedachten over “Review: Lucas’ Paw Paw Ointment

  1. ow yes gurl en of ik ervaring heb met vaseline. Ik had ineens hele droge hielen zo droog dat je van die lijnen zag. Door vaseline op te smeren voor het naar bed gaan heeft enorm geholpen: het is niet meer droog! En ziet er weer normaal jeugdig uit 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s