Personal·Watching

Watching: Drive-in Bioscoop & Vacation

Vacation Movie
Bron: dailymotion.com

Iets wat al ontzettend lang op mijn To-Do list staat, mag nu weggestreept worden: Bij een drive-in bioscoop geweest. Naar deze activiteit was ik zo benieuwd! Eigenlijk dacht ik dat deze soort buiten-bioscopen niet eens bestonden in België, maar dankzij de Coca-Cola Summer Days waren er twee tijdelijke drive-ins opgesteld vanaf 26 juni tot en met 29 augustus. De ene was gesitueerd in Bobbejaanland en de andere in Mechelen.

Het was echt zo gaaf! Ik beleefde mijn eigen Grease-momentje en bovendien scheen er een volle maan. Voor een zeer groot scherm moest alle auto’s in rijen dicht bij elkaar parkeren. De drive-in werd ruim van te voren geopend, zodanig er geen opstoppingen zouden ontstaan.  Er was de gelegenheid om nog iets te drinken en te eten. Nog een geinig detail: Oldtimers hadden gratis toegang en anders was de kostprijs per passagier €6, wat goedkoper is dan een normaal filmticket.

Drive in Utopolis

Aangezien de enige nog beschikbare dag de laatste dag was van de drive-in, had ik geen onderzoek verricht naar de film die zou draaien. Ik had niet eens de trailer bekeken.
De film die er draaide was Vacation, een avontuur-komedie van 99 minuten.

Hoping to bring his family closer together and to recreate his childhood vacation for his own kids, an adult Rusty Griswold takes his wife and two sons on a cross-country road trip to Walley World. Needless to say, things don’t go quite as planned.

Bron: imdb.com

De gek samengestelde familie bestaat uit Ed Helms als Rusty Griswold die lijnvluchtpiloot is en hoofd van het gezin, Christina Applegate als Debbie Griswold een vroegere losbandige Sorority legende, Skyler Gisondo als tamme James Griswold en Steele Stebbins als lastpak Kevin Griswold. Daarnaast speelt Chris Hemsworth de aangetrouwde macho schoonbroer getrouwd met Leslie Mann.

De directeur, John Francis Daley, kende ik al als Sweets uit Bones en hij heeft eerder meegewerkt aan de twee Horrible Bosses films. Blijkbaar verscheen er in 1983 al een versie van Vacation, maar deze zou een ander scenario volgen.

Het gehele eerste uur van de film heb ik non-stop gelachen. De vreemde ideeën van de vader, het verleden van de moeder, de naïviteit van de oudste zoon, de belachelijke auto, het Koreaanse GPS-systeem, de vreemde dingen die hen overkomen en alles in het algemeen. Het laatste halfuur was het emotionele gedeelte van de film, waar alles tot een einde wordt gebracht.
Na de film vertrok ik met een blij en goed gevoel.

Ben jij al eens naar een drive-in bioscoop geweest?

Advertenties

6 gedachten over “Watching: Drive-in Bioscoop & Vacation

  1. Oh wat grappig! Ik had het hier laatst nog over met m’n vriend; hoe gaaf het wel niet zou zijn en hoe dit werkt. Zie je vanaf welke plek je ook met je auto staat de film goed? Dit lijkt mij zo tof om een keer gedaan te hebben 😀

    1. Toeval bestaat niet 😛 Op zich wel, aangezien het scherm heel groot is. Maar vanaf de derde rij vind ik wel het beste tot ongeveer tien ofzo denk ik. Zelfde als in een echte cinema: je wilt geen nekpijn vanwege het omhoogkijken, maar je wilt ook niet steeds met je ogen knijpen.

  2. wow, daar had ik nog nooit van gehoord! Ik ben in Keulen naar een openluchtcinema geweest en hoewel dat in de zomer was, was dat behoorlijk koud. Een auto is daar wel de ideale oplossing voor! 🙂

    1. Hehe, oh dat lijkt me ook wel gaaf zo’n openlucht cinema: ken ik enkel van de film Chasing Liberty. Jazeker, hoewel je bij een openlucht wel het excuus hebt om gezellig onder een deken te waremen 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s