Personal

Personal: Journal Australia – The End

Australian Selfie on Byron Bay Beach

Eindelijk, het einde is in zicht! Morgen luidt het begin van mijn schooljaar, wat een uitstekend moment is om het hoofdstuk Australië te beëindigen en zo de vakantie mooi af te sluiten.

Dit artikel geldt als een korte recap, waarin je veel links kunt terugvinden naar eerdere posts.

In  2012 liet ik al ontvallen dat ik graag eens naar Australië wou en die wens kwam in 2015 in vervulling. Ik heb op voorhand een aankondiging gemaakt van mijn vakantieplan. Ik heb getwijfeld over welke kleding ik moest meebrengen op een actieve vakantie, ik heb laten zien wat ik meenam in mijn toilettas en kocht nog enkele last-minute must haves aan.

Drie vliegtuigreizen, gezamenlijk zo’n 21 uur vliegen, later kwam ik aan in Australië. Na een rommelige start begon ik mijn vakantie met cityhoppen: het schattige Alstonville, de kust van Ballina met zijn reusachtige garnaal en het graffitikunst gevulde Lismore. Mijn eerste uitstap naar Byron Bay zorgde voor fantastische foto’s, functioneerde als memorabele backdrop voor een Swag shoot en bracht mij naar mijn eerste haaienaanval crime scène. Ik ontdekte de groene vredelievende kant van Australië in de Koala Rehabilitation Area en het wietruikende Nimbin. Op de South-East Coast bezochte ik een grote zondagsmarkt in Byron Bay, speelde in het zand van Evan’s Head en zat op een minitrein in Casino. Ik bezocht Brisbane en verbleef er in een fantastisch appartement. Ik zag The Opera House met mijn eigen ogen in Sydney en viel in de zee in Bondi Beach. Ik kwam na een maand doodmoe Back from the Outback in België.

Ik heb gretig gebruik gemaakt van de vele shopgelegenheden, waaruit twee shoplogs vloeiden. Eentje in het algemeen van diverse Oost kust plekken, waaronder van The Thursday Plantation, en de andere gevuld met koopjes uit Sydney, waar Ik los ging bij Daiso.

Ik heb veel nieuwe etenswaren en gerechten geproefd. Zowel de hoofmaaltijden als de snacks kwamen aan de beurt. Ik werd verliefd op Aziatisch bereide aubergines, propte me vol zoetigheden en ontdekte de baking skills van Aussies. Ik zag kangoeroevlees liggen in de supermarkt naast het krokodillenvlees en ik dronk No Worries thee met een surfende koala op de verpakking.

 

Ik ontmoette veel typisch Australische beesten (in het wild maar ook in een reservaat): werd overstelpt met koala’s, kreeg de rillingen van Flying Fox Bats, spotte een wild vogelbekdier en werd wakker door een luide kookaburra.

 

Ik heb een vakantie vlog gemaakt als een niet-professionele vlogger waar ik enkele momenten heb vastgelegd. Even laten weten dat ik hier zeer vrij spreek en geen AN.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

16australie115

16australie119

Zo, dat was Australië in een notendop. Ik heb veel gezien, gewandeld, beleefd en gegeten. Het was een memorabele vakantie en een heuse ervaring!

Advertenties

4 gedachten over “Personal: Journal Australia – The End

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s