Watching

Watching: Pixels

Bron: juliesaysso.com
Bron: juliesaysso.com

Pixels is geen flop! Ik weet dat het niet hoort, maar soms ga ook ik uit van de opinies van anderen en scores die een film krijgt toegedeeld. Wat eigenlijk best jammer is. Oorspronkelijk wou ik de film Ant-man te kijken in de bioscoop, maar uiteindelijk viel de keuze op Pixels. Omdat de poster een grote pac-man liet zien, dacht ik aanvankelijk dat het om een animatiefilm ging. Dit is niet meteen het genre, waarvoor ik naar de bioscoop ga (zeker aangezien kaartjes tegenwoordig tien euro kosten). De internetrecensies voor deze film waren niet mild internet, tjah filmcritici komen niet altijd overeen met de doelgroep, terwijl ik heb genoten van Pixels.

Wanneer buitenaardse wezens de video’s van klassieke arcade games als een oorlogsverklaring interpreteren, vallen zij de Aarde aan. Ze gebruiken de klassieke games als model voor hun verschillende aanvallen. President William Cooper roept de hulp in van zijn jeugdvriend, de videogame kampioen van 1980 Sam Brenner, die tegenwoordig technisch monteur is en vroeger ook nog eens een relatie had met de vrouw van William. Sam moet het team van old school arcade-gamers leiden om de aliens te verslaan en de wereld te redden.

Bron: Kinepolis.be

Adam Sandler films worden de laatste jaren gekenmerkt door platvloerse “frat” humor, maar de laatste twee jaren vind ik dat er zich een verplaatsing heeft waargenomen. Het ging al de modernere kant op met Blended en The Cobbler en nu Pixels. Chris Columbus’ Pixels behoort tot het komedie genre met Sci-Fi er doorheen geweven, dit vanwege de tot leven gebrachte arcade spelen.

Adam Sandler speelt de rol van mislukte gamer “Brenner” die het niet verder heeft geschopt dan installateur van toestellen. Hij is hier niet de stereotype grappig kinderachtige man, hoewel er nog steeds zulke momenten zijn terug te vinden. Kevin James vult de grote schoenen van President “Cooper” van de Verenigde Staten en Brenner’s beste jeugdvriend. Het feit dat hij president is, is al geheel absurd op zich maar het wordt correct toegepast. Niet te vergeten Michelle Monaghan als zelfstandige vrouw “Violet”.
De vele soorten humor waren naar mijn gevoel raak en goed getimed. Ik bleef de hele tijd aan het lachen! Enkel de grove grappen die Peter Dinklage uitdeelde als foute macho en rivaal “Eddie” vielen bij mij niet in de smaak. Aan de andere kant had je dan weer Josh Gad die de sullige paranoïde complot-theorist “Ludlow” speelt. Daarnaast vond ik Sean Bean terug in een rol die niet de bad-guy was, dat kom je niet vaak tegen en natuurlijk Ashley Benson als Lady Lisa!

Als een kind van ’94 ben ik niet compleet vertrouwd met arcade games, maar de fenomenen Mario, Donkey Kong en Pac Man waren natuurlijk niet ongekend. Het was leuk om deze figuren door CGI in actie te zien. De CGI was trouwens helemaal niet zo slecht gemaakt. Het helpt dat de Arcade figuren bestonden uit kubusvormen met veel oplichtende vlakken en dus rudimentair overkwamen. Zo kun je genieten van een gigantisch happende Pac Man zonder je te storen aan de slechte special effects.

Welke film heeft jou verrast in de goede zin?

Advertenties

2 gedachten over “Watching: Pixels

  1. Hmm, ik had al gehoord dat deze film heel slecht was dus ik wilde hem niet kijken ook al klonk het verhaal wel interessant. Ik denk dat ik ‘m toch een kans ga geven c:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s