Beauty

Makeup: Hint of Red Makeup Look

9muses Jeongsaemmool Makeup Look (2)

Rood onder de ogen voor een mysterieus effect, het lijkt vreemd maar het kan goed staan! Ik kreeg de uitdaging om deze look te maken. Okey, het was eigenlijk geen directe uitdaging (het was amper een suggestie), maar ik heb niet veel aanleiding nodig om een nieuwe make-up look te proberen.

9muses Jeongsaemmool Makeup Look (1)

De make-up look is geinspireerd op Jungsaemmool’s 9 Muses Gyeongree’s Cats Eye Make Up-나인뮤지스 경리 캣츠아이 메이크업. Het is niet compleet hetzelfde omdat ik enkele stappen was vergeten door te lopen, maar de essentie is er wel. De koreaanse make-up van K-idols ziet er anders uit dan Westerse, dat maakt het juist leuk.

9muses Jeongsaemmool Makeup Look (3)

De focus van deze look ligt bij de ogen. Licht smokey aangezette ogen met rode oogschaduw onder de ogen om het opvallend te maken. Ik gebruikte de matte roestrode Maple onder de ogen en de matte bruine Paperbag om de oogomtrek te benadrukken uit het Sleek Ultra Matts V2 palette. Uit het MUA Undressed palette gebruikte ik Shade 4 voor diepte te creëren en Shade 10 om de mattes tinten te blenden.

Verder wende ik mij tot Maybelline’s One by one Volume Express Waterproof mascara voor meerdere laagjes om mijn wimpers “plentifull” te maken – ik vind het altijd grappig wanneer ze deze term gebruiken. De Magical Eyeliner uit Daiso maakte ik een subtiele wing zodat de ogen er katachtiger gaan uitzien.

9muses Jeongsaemmool Makeup Look (4)

De rest van mijn gezicht werd geëgaliseerd met het Lock’N Summer Precious Mineral Proof Any Cushion van Etude House, mijn wenkbrauwen werden vervolledigd met Alterra’s Kohl Kajal 04 Dark Nights en mijn lippen werden getint met Rimmel’s 420 Burgundy Delight.

9muses Jeongsaemmool Makeup Look (5)

Het is apart om rood te gebruiken bij de ogen, omdat je zeker het jank-effect wilt vermijden. Toch vind ik het iets hebben en de makeup look vind ik al bij al geslaagd (al zeg ik het zelf).

Hoe denk jij over rode oogschaduw?

Advertenties

11 gedachten over “Makeup: Hint of Red Makeup Look

  1. Oh wauw, je bent pas écht een baas als je rood kan combineren in je make-up look. Nee, jij doet het onder je ogen en je ziet er niet uit als een huilpop, maar een gorgeous dame! WOW. You totally nailed it! Mooi ook met die flinterdunne wing en de lippen, schitterend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s