Personal

Personal: Journal Australia – Brisbane (Day 18 – 19)

Keywords: Brisbane\\Lone Pine Koala Sanctuary\\ Evolution Apartment Hotel

Brisbane 1 (23)

Brisbane 1 (29)

Brisbane 1 (44)

Brisbane 2 (9)

Brisbane 2 (10)

Brisbane 2 (28)

Het is nog steeds niet afgerond. Met serieuze tussenpozen ben ik eindelijk aanbeland in Brisbane in mijn Australië travel journal, deze keer met filmfragmenten! Aangezien Brisbane ongeveer om de hoek zit van Alstonville, volgens Australische afstanden [190 km of het equivalent 2 u rijden] moest een citytrip zeker plaatsvinden: uitstap naar Brisbane!

Alvorens het centrum van Brisbane te bereiken, ging ik eerst naar het Lone Pine Koala Sanctuary – een soort dierentuin (maar om het makkelijk te maken, noem ik het een dierentuin) gespecialiseerd in koala’s en kangoeroes. Volgens sommige behoort deze tot één van de tien beste dierentuinen van de wereld. In ieder geval waren er koala’s genoeg te vinden, waarschijnlijk wel rond 60 of meer. Wat ik wel opvallend vond is dat kangoeroes vrij rond hopten en bezoekers met koala’s en kangoeroes op de foto mochten.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

Na uren te hebben rondgewandeld in de dierentuin en elk dier eigen aan Australië te hebben gezien, dropte ik mijn koffers in het hotel. En laat me zeggen: Evolution Apartments was zo luxueus! Ik was compleet verrast door de gigantische oppervlakte, het geweldige uitzicht (zeker ’s avonds) en de compleet werkende keuken. Het hele fenomeen moest ik uiteraard op film vastleggen.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

Natuurlijk bleef ik niet binnen om te genieten van het hotelinterieur. Het werd al snel donker, maar dat weerhield mij niet om door de winkelstraat te struinen. Na alle ”hippie-kleding” bood Queen Street Mall weer een ruim aanbod aan confectie kledij in vestigingen van grote winkelketens. Hoe verschillend kleine steden zijn van grote werksteden.

Op dag twee maakte ik een grote stadstoer langs het water en doorheen de stad. In Brisbane zijn veel publieke badplaatsen te vinden, aangezien het er in de zomer ongelooflijk warm is, maar deze badplaats was wel erg speciaal. Middenin de stad ligt een mens-gemaakt strand: wit zand, waterattracties en vrolijke beelden vormen Streets Beach. Er liep een lifeguard diepverzonken in gedachten als enige door het water te waden (het is dan wel 18°C, maar dat is vanzelfsprekend een veel te winterse temperatuur voor Australiërs). Verder bezocht ik de plaatselijke Chinatown gelegen in Fortitiude Valley. Dat was ietwat teleurstellend omdat het weinig authenticiteit uitstraalde en nauwelijks Aziatische winkels had. Daarnaast kwam ik langs enkele belangrijke gebouwen waaronder degene op de Post Office Square Terminal. Ik heb zeker nog veel meer gezien in Brisbane, maar dat was allemaal onderdeel van mijn heuse stadswandeling.

De dagen dat ik in Bribane was, waren uitzonderlijk spannend op sportgebied. Op de avond van mijn vertrek uit Brisbane zou er een belangrijke football wedstrijd plaatsvinden, zo eentje waar de bal ovaal is in de plaats van rond, tussen de Queensland Maroons en de New South Wales Blues. De avond ervoor hield het stadion een lichtshow-test met bijpassende muziek en wat zag dat er gaaf uit! De volgende dag liepen er zat fans over straat die jerseys droegen in de kleur van hun team. Aangezien de wedstrijd in Queensland werd gespeeld, was er een overmaat aan kastanjebruin. Toeristenwinkels hingen vol met kastanjebruine en enkele blauwe kleuren. Er was zelfs een speciale attractie in het stadscentrum om helemaal in de sfeer te komen. In ieder geval hebben Maroon fans geheel gekregen waar ze voor kwamen, want hun team won met een overweldigende 52-6.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s