Food

Food: Foodshots

Weer zo’n saaie normale foodshots met maaltijden die ik in elkaar heb geflanst, ijsjes die ik heb uitgetest en thee die ik heb geproefd. Het is vrij duidelijk dat tomaat hier de hoofdrol speelt, aangezien het in ongeveer al mijn gerechten terugkomt. Dat tezamen met spinazie maakt mijn broodmaaltijd heel blij.

Aardappelpasta met kaas (2)

Heel lang geleden in Hawaii at ik de specialiteit van de lokale bar. Macaroni met aardappel en gesmolten kaas. Ongelooflijk vreemd en koolhydraatrijk. De eerste happen proeven onnatuurlijk, maar daarna smaakte het niet eens zo slecht. Om het gerecht te recreëren maakte ik de kaassaus met geitenkaas en peper.

Tomatensalade

Aardappelsalade

Een zeer lekkere aardappelsalade van kruimige aardappelen met mayonaise, yoghurt, verse bieslook van eigen groei, knoflook en honingmosterd.

Udon noodles

Udon noodles gemixt met een half zakje salademix groenten en sojasaus. Hartstikke makkelijk te maken en snel klaar.

Avondeten

De ontdekking hiervan! Overgebleven
courgette gegrilde in de tostimaker met verhitte tomaat op gegrild meergranenbrood met Italiaanse kruiden. Zo ontzettend goed!

Spaghetti tomaat bieslook

Continental breakfast

Pasta mozzarella tomaat

Hetzelfde recept als vroeger, maar de ingrediënten net ietsje anders. Nog steeds even heerlijk, ik denk zelfs nog iets meer vanwege de spirelli keuze in de plaats van vlindertjes.


Rode besssen

Matcha ice

Laatst deelde Ashley mee over het fenomeen matcha ijs. Ik heb nog nooit matcha ijs geprobeerd, beter nog ik ben pas bekend met matcha. In ieder geval, we dachten hoe het zou zijn om matcha poeder te mixen met smaakloos vanille-ijs. Zo gezegd zo gedaan. Het smaakt niet verkeerd, niet geheel wat ik in gedachten had maar zeker sterk naar matcha (beetje droog van de thee en verzacht de zoetheid van het ijs).

Fruitsalade

Rijstepap

Rijstepap van toverrijst. Eerder had ik dit al eens gemaakt: toen was rijstepap gevormd tot rijstebeton. Omdat ik dat niet had onthouden werd het weer knoerdhard. Aanlengen die handel en terug opwarmen.

Berry smoothie ice

Mix rode bessen met sojamelk en bevries het met een eetstokje erin, zo krijg je deze ijslolly. Het smaakte eerder naar ijskristallen dan yoghurtijs (zoals ik had verwacht) maar het was wel erg verfrissend.

Aztec koekjes (2)

Anzac koekjes zijn één van Australische specialiteiten. Ik had al een recept liggen voor deze en eindelijk heb ik ze gemaakt. Het ging niet zo vlot als verwacht omdat het recept in Amerikaanse eenheden en niet geheel volledig was. Het ene moment voegde ik wat bloem nog toe en dan weer wat boter (daarom zien de twee batches er ook verschillend uit). Zodra ik het recept heb uitgedokterd, zal ik het delen.

Thee

Zakje per zakje probeerde ik de thee uit die ik kreeg als souvenir uit Turkije. Spannend wel. De bloementhee is zo zoet, net als de appelthee. Uiteindelijk heb ik er mijn eigen Kerstblend meegemaakt.

Advertenties

10 gedachten over “Food: Foodshots

  1. Oohhh yummm… you know I love foodporn 😀 Dit ziet er heerlijk uit! Pesto + Tomaat (+mozzarella!!) is mijn favoriet. Minus de rucola. Rucola en ik zijn gewoon geen vrienden 😛 Heeft je toko trouwens geen matcha ijs? (of zwarte sesam, nog beter!)

    1. Match(es) made in heaven ^^ Goh geen idee eigenlijk. Ik ging lekker cheap doen aangezien ik beide al in huis had 😛 Kzal er eens naar kijken. Weer iets bij op het lijstje ”My Linh’s aanraders” :]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s