Fashion

Fashion: What to wear – Active Vacation

Chill out (2)

Een maand geleden, tijdens het inpakken van mijn reiskoffer, stond ik letterlijk met de handen in het haar. Welke kleding moet ik nou meenemen!? Het was een serieus dilemma. Aan de ene kant is het zomer, maar aan de andere zijde van de wereld lopen de seizoenen omgekeerd – het was winter in Australië. Aan de andere kant wou ik er niet bijlopen als de stereotypische toerist, maar wel comfortabel zijn in mijn kleding voor welke activiteiten dan ook (voornamelijk wandelactiviteiten). Daarboven mocht het niet het maximum koffergewicht overstijgen.

Chill out (1)

Uiteindelijk opteerde ik voor lentekledij: niet te warm, maar ook niet te koud voor een koukleum die het snel te warm krijgt bij 16-20°C.
Aangezien de focus ligt op comfort en zekerheid pakte ik geen ene rok of jurk in, want deze hebben wel eens de neiging om ongewild omhoog te vliegen – voorbeeld Elizabeth Olsen. Ik bracht een drietal lichte shorts, twee lange broeken en een panty (die onder de shorts gedragen kon worden) mee.
Ongeveer alle ingepakte broeken waren zwart van kleur. Een kleur waar ik mij veilig in voel want vlekken (met uitzondering van witte) zijn er moeilijk op terug te vinden en het combineert zonder moeite met andere kleuren.

Outfit Walking over water

Voor de rest geldt de boodschap: laagjes! T-shirts, lichte bloezen en lichte truien en vesten.
Het is een slim idee om zowel vesten voor warm weer met een briesje en voor koeler weer in te pakken. Ik ben zelf een liefhebber van lange cardigans, maar deze komen niet altijd met ritsen of knopen waardoor een windhoos vrij spel heeft. Tevens zijn deze kledingstukken makkelijk rond de middel te binden wanneer de temperatuur stijgt zodat je de handen vrijhoudt om te browsen in winkels, ijs te eten of in te smeren met zonnebrand.

Als laatste het schoeisel. Hiervoor verkoos ik mijn sportschoenen: niet alleen zitten ze uitstekend, waardoor je beter lange afstanden kunt afleggen en grip hebt op een rotspad, maar hierin kunnen mijn inlegzolen. Als mijn sportschoenen nog nat waren wegens te ver in de zee te hebben gewaagd, droeg ik sneakers met een stevige bodem.
Van dit hele verhaal is het correcte schoeisel het belangrijkste (naast onderkoeling natuurlijk)!

Outfit Cool as stone

Dankje aan mijn ouders om voor fotograaf te spelen tijdens de vakantie.

Welke kleren neem jij mee op vakantie?

Advertenties

4 gedachten over “Fashion: What to wear – Active Vacation

  1. Ooh, I feel the struggle! Ik vind je outfits er in ieder geval allemaal superleuk uitzien c: Yay voor leuke sportschoenen! Ik ben blij dat ze er steeds leuker uit gaan zien *denkt aan gymschoenen van 8 jaar geleden*

    1. Oeh die gympies waren vreselijk (van die verplichte witte), echt horror voor de voeten – geen steun :S Merci Olivia, je reacties zijn altijd zo leuk 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s