Food

Food: Foodshots (Dinner Edition)

Massa’s eten wat ik allemaal keurig heb gedocumenteerd! Als je op vakantie bent, dan eet je toch anders. Je komt diverse gerechten tegen en nieuwe producten die je wilt uitproberen. Je winkelt in een verschillende winkels dan je gewoon bent, waar je dan weer op aparte voedingswaren stuit.

Voor het gemak heb ik de foodshots ingedeeld in ”normaal” eten en snacks (the not so healthy stuff), deze laatste zal later in een eigen artikel verschijnen.

Op vakantie at ik vaak huisbereide gerechten, die makkelijk klaar te maken waren. Maar af en toe kom je iets onderweg tegen, is het te laat om nog te koken of ben je genoodzaakt om buiten de deur te eten. In Alstonville kwamen vooral de huisgemaakte gerechten aan bod waarvan de receptuur vertrouwd is, maar met af en toe een spannend nieuw voedingsitem erbij. Het ging dan vaak over de vleesvervanger, want ik ben vegetariër. In Australië winkelde ik bij Cole’s, een warenhuis vergelijkbaar met Delhaize, waar ze gelukkig al bekend waren met vleesvervangers. Het heeft geen gigantisch groot aanbod, maar wel een degelijke met voldoende variatie.
Als iets lekker is dan wil ik het heus wel vaker eten. Dit geldt voor de gekookte maiskolven, gepofte aardappels en linzenburgers.

Het is niet overal even makkelijk om vleesloos te eten, maar gelukkig zie je steeds meer alternatieve opties. In Australië viel het op zich wel mee, hoewel je soms toch echt moest zoeken. Je vindt vaak wel een twee tot viertal vegetarische opties (afhankelijk van het soort establishment). In Brisbane en Sydney at ik altijd buitenshuis want dat was de efficiëntste keuze. Voor de laatste stad verscheen er vooral Chinees op het menu, aangezien Chinatown er om de hoek lag en dit vrij goedkoop was. Het Chinees eten was 4/5 keer geweldig lekker, vooral van de aubergine ben ik fan! Ik heb ook eindelijk weer eens dumplings kunnen eten, dat was echt jaren geleden, want dumplings hier zijn vaak gevuld met varkensvlees of rundsvlees.

Aanbevolen eet-adressen
Kung-Fu Ramen: 701 Ultimo Road, Chinatown, Sydney, NSW
Fishy Fishy: Shop 3, 80-84 Ballina Street, Lennox Head NSW
New Shanghai:Shop 071, The Myer Centre, 91 Queen Street, Brisbane, Qld 4000
Eastern Experience: Level 3, Market City, 9-13 Hay Street, Haymarket, NSW 2000

Als extraatje heb ik er een handvol ontbijtfoto’s en een enkele middagluch in gestopt. Het is niet altijd even duidelijk wat nu ontbijt is en wat avondeten, omdat ik een restjes-eter ben.

Cursor op de foto laat een onderschrift zien

Advertenties

6 gedachten over “Food: Foodshots (Dinner Edition)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s