Beauty

Review: HEMA Bye Bye Eye Makeup Remover Pads Oil

HEMA Bye Bye Makeup Remover Pads Oil (1)

HEMA Bye Bye Makeup Remover Pads Oil (2)

Als je op vakantie gaat, komt er veelal een verandering in je make-up routine aangezien je niet al je producten bij de hand hebt, behalve als je een heuse make-up trolley meesleurt. Ik had op mijn vakantie geen zin om zowel een oogmake-up reiniger als wattenschijven en wattenstaafjes (voor de waterlijn) mee te nemen om mijn gezicht van make-up te ontdoen.

Ik dacht slim te zijn en een alles in een product te kopen, zo kwam ik bij HEMA’s Bye Bye Eye Makeup Remover Pads Oil. Katoenen wattenschijven al gedrenkt in minerale olie met bijkomstig vitamine E geschikt voor alle types oogmake-up te verwijderen, waaronder waterproof, zodat je geen andere verpakkingen mee hoeft te nemen.

De verpakking ziet er schoon en simpel uit en bevat 100 wattenschijven. Ik had uitgerekend dat als je maximum twee of drie stuks per keer gebruikt, dat je er ruim een maand mee kan. Daarboven zijn de schijven geurvrij.

Op zich is het wel een handig idee, toch? Ware het niet dat het pure olie is en de ogen gegarandeerd vettig achterlaat! Het HEMA wattenschijfje is kleiner dan de doorsnee wattenschijf en flinterdun, wat het niet makkelijk maakt om mee te werken. Doordat alle wattenschijven als een stapel in de container zitten, plakken ze allemaal aan elkaar. Je moet met je vingers en/of nagels een schijfje eruit pikken. In ieder geval komen je vingertoppen er sowieso vettig uit.
Het verwijdert ook niet vlot make-up. Je moet letterlijk je make-up eraf wrijven aan de hand van de olie formule. Je kan je wel inbeelden dat je hiermee niet al te dicht bij je oogbal wilt zijn, om het risico op een wazig zicht voor de rest van de dag te vermijden. Het product is trouwens voor drie maanden houdbaar na opening.

Het goede wat ik er nog over te vertellen heb? Het is inderdaad een mild product dat de ogen niet irriteert, de polypropyleen verpakking is stevig en er is geen kans op lekkage.

Ik ben een fan van de HEMA, maar de laatste jaren ben ik toch wel teleurgesteld in hun make-up gamma of toch hun reinigingsgamma.
Dit review eindigt gepast met: Bye Bye Eye Makup Remover Pads!

Ingrediënten
Paraffinum liquidum: Minerale olie, kleurloze vloeistof waar andere ingrediënten in kunnen oplossen.
Tocopheryl acetate: Vitamine E vitameer dienende als anti-oxidant om het bedervingsproces te vertragen.

Prijs: €1,99

Hoe denk jij over het Beauty gamma van de HEMA?

Advertenties

3 gedachten over “Review: HEMA Bye Bye Eye Makeup Remover Pads Oil

  1. handig voor dagen wanneer ik gelijk in bed wil ploffen, maar toch make up moet afhalen :’) Ik ben trouwens ook blij dat er geen alcohol in zit, dat droogt je huid zo uit!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s