Beauty

Beauty: Donkere lipstick dragen

Dark lipsticks (2)

Dark lipsticks (1)

Val op met donkere lippen! Als je Cherishday al een tijdje volgt, dan weet je dat ik dol ben op donkere lipkleuren. Des te donkerder des te beter. Het zijn vooral de paars tinten die mijn hart sneller laten slaan. Een gothic aubergine of een chique amethist. Ik heb al een heel aantal mooie verzameld.

Waarom zou je nou een donkere lipstickkleur dragen? Persoonlijk vind ik dat het op een krachtige manier de aandacht naar de lippen trekt. Een donkerpaarze of wijnrode lipstick tezamen met een smokey eye staat enorm elegant, terwijl dezelfde lipkleuren met enkel een zwart oogpotlood al de grunge richting uitgaat. Hoe je het ook mixt en matcht, je hele attitude verandert erdoor. Opletten dat donkere lipsticks niet altijd goed uitkomen op dunne lippen, maar laat je dat niet weerhouden om te experimenteren.

Aan de andere kant komt er bij het dragen van een donkere lipstick meer onderhoud bij te kijken.

 • Lippen zonder velletjes of kloofjes werken beter, maar dat geldt haast voor alle lipproducten, hiervoor kun je een scrub en een verzorgende lippenbalsem gebruiken.
 • Een lippotlood heeft meerdere functies: gebruik het om je lipvorm te verduidelijk of te veranderen en zorg er tegelijkertijd voor dat je lipstick niet gaat vloeien buiten je lipvorm.  Vul de lippen ermee in zodat de lipstick er beter aan kan hechten (voor deze laatste kun je ook een lip primer gebruiken).
 • Een half tissuepapier op de gestifte lippen en poeder erover vegen verlengt de duur van je lipstick.
 • De vinger methode om ervoor te zorgen dat je geen kleur op de lippen krijgt.

Ondanks dat donkere lipsticks er in de huls kunnen uitzien als een donkere pot nat, kan dat nog erg verschillen eenmaal opgebracht en naargelang de hoeveelheid invallend licht. Voor dit vergelijkingsartikel heb ik diverse donkere lipsticks van verschillende merken uit het paarse gamma verzameld.
Het gaat louter om hoe ze eruitzien naast elkaar, aangezien er van elke lipstick apart al een review is verschenen.

V.l.n.r: Rimmel Burgundy Delight\\KIKO Black Cherry\\Misslyn Extravaganza\\Yves Rocher Violet Profond\\2B Violet Flame\\KIKO Amaranth

Dark lipsticks (3)

Dark lipsticks (4)

Nog enkele opmerkingen.

 • Komt de lipstick met de beschrijving hydraterend of ontdek je bij het swatchen dat er veel glans zichtbaar is, ga er dan maar vanuit dat je een lip potlood nodig zal hebben.
 • Matte lipsticks blijven vaak beter zitten maar voelen vaak droger aan.
 • Sommige donker lipsticks moet je aanbrengen in laagjes om de meest krachtige kleur te krijgen.

Kom je vaak met donkere lippen voor de dag?

Advertenties

16 gedachten over “Beauty: Donkere lipstick dragen

  1. Extreme moisturizing met lipmaskertjes? Nouja waarschijnlijk heb je dat al geprobeerd :p Misschien als je dan toch voor een hydrating gaat, maar deze dan afpoedert.

 1. Prachtige kleuren heb jij in je bezit! Ik heb eigenlijk geen donkere lipkleurtjes meer. Dit komt doordat ik laatst mijn make-up stash dierproefvrij heb gemaakt en blijkbaar alle donkere kleuren op dieren werden getest in mijn stash. Too bad!

  1. Dat vind ik super van jouw Lisa Heleen! Mmh volgens mij heeft Essence een pikzwarte lipstick, donkerder kun je niet gaan, en Catrice veel berry kleurtjes. Deze merken waren volgens mij zeker proefdiervrij (correct me if I’m wrong).

 2. Prachtige kleuren! En ze staan jou altijd zó goed 😀 Zelf draag ik nooit donkere kleuren. Ik voel alsof ik er als een clown bij loop.. Het staat mij denk ik gewoon niet ^^” Mijn zusje daarentegen is er dol op en het staat haar echt super goed. Vooral de matte diep paarse kleuren. Lovely.

  1. Dankjewel My Linh! Wearing it proudly. Hah, een clown – waarschijnlijk niet zo erg, maar zolang je er goed bij voelt natuurlijk 🙂 Bij zus in de leer gaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s