Personal

Personal: Journal Australia – Byron Bay (Day 10 – 11)

Keywords: Byron Bay\\Cape Byron Lighthouse\\Kangourou\\Shark Attack

Byron Bay (5)

Byron Bay (7)

Byron Bay Scenic (7)

Byron Bay Scenic (19)

Byron Bay Scenic (31)

Byron Bay Scenic (36)

Byron Bay Scenic (24)

Byron Bay: zoveel te zien en zoveel te doen! Twee dagen heb ik gespendeerd aan het ontdekken van het meest Oostelijk gelegen dorp van Australië. De naam is inderdaad indirect afkomstig van de bekende dichter. Het is één van Australië zijn trekpleisters, zeker voor surfers vanwege de mooie golven afkomstig van de Grote Oceaan. Op de dagen dat ik het dorp bezocht, was het prachtig weer en een lichte bries.


Byron Bay

Als eerste ging ik naar Cape Byron Lighthouse. Op de klif bevindt zich de 23 meter witte, hoge toren met een gigantische lamp met ernaast een snackbar en toilet. Binnenin de vuurtoren kon je informatie vinden over de vuurtoren zelf, de omgeving en de zeedieren. Je kunt vanaf boven met trappen op het strand komen dat eronder ligt (deze is niet begaanbaar voor rolstoelgebruikers).

Er zijn maar een bepaald aantal parkeerplaatsen bij de vuurtoren waar je tegen de betaling van $7 ongeveer een uur mocht staan, dit om andere toeristen ook een kans te geven om er te staan. Het alternatief is om lager de auto te parkeren voor $4 per uur en dan de klim omhoog te maken. Een bezoek aan de klif, waarbij je ook de paden bewandeld, neemt al snel 1,5 uur in beslag.

Allemaal goed en wel, maar het draait natuurlijk om het uitzicht en dat was geweldig mooi! Je kon vanwege de klare lucht zonder moeite elke kant uitkijken.
Langs het pad naar het strand kwam ik nog een kangoeroe tegen. Het dier zat er zonder enige vrees aan de rand van de klif te knabbelen. Het was zo lief om zich moeiteloos te laten fotograferen.
Het is trouwens grappig hoe verschillend toeristen en Australiërs reageren op het zien van een kangoeroe.
Australiërs: ”Oh een kangoeroe, mate.” Loopt verder.
Toeristen: ”OOH kijk een kangoeroe!*haalt fototoestel tevoorschijn*!” Blijft minutenlang foto’s maken.

Hierna bezocht ik de stad Byron Bay. De sfeer was er zeer rustgevend. De bewoners vertonen absoluut geen stress, lopen soms blootsvoets over straat en dragen losse kledij. Ik vond het er allemaal erg “chill”. In de stad liepen er een heel aantal dagjestoeristen met tassen te sleuren, waarschijnlijk zat hier zwemkledij in. Je kunt makkelijk de toeristen van de plaatselijke bevolking onderscheiden.
In de stad zijn er veel restaurants en snackbars, alternatieve kledingwinkels (veel vrolijke kleuren en lichte natuurlijke stoffen), maar ook kleine boutiques en medicinale winkels. Vooral bij die laatste stelde ik vraagtekens, wat een cultuurverschil!


Rond Byron Bay

In Byron Bay zijn er diverse plaatsen om walvissen te spotten, waaronder Lighthouse Beach. Het is beter om een verrekijker te gebruiken, maar met een camera die ver kan inzoomen gaat het ook prima.
Helaas werd het moment enorm overschaduwd door een grote onrust, die ochtend had er dichtbij een shark attack plaatsgevonden: een ernstige aanval uitgevoerd door een 4 meter lange witte haai/mensenhaai! (Bron) Er waren nieuwscamera’s en journalisten aanwezig, er vloog een helikopter boven het water en er waren reddingsboten in het water om de haai op te sporen. Het was een surrealistische situatie!

Uiteindelijk kwam ik aan in de stad Lennox Head waar ik eerst een hele tijd op het strand heb rondgehangen tot er duidelijke tekenen van vloed kwamen. Als het waterpeil eenmaal begint te stijgen, gaat het vlug. Het is leuk hoe je soms regenbogen kunt zien boven het water, dit wordt veroorzaakt door de waterdruppels die rondvliegen wanneer krachtige golven op de rotsen slaan.
Toen ik van het strand afkwam, kwamen er juist twee stadsmedewerkers aan met een groot bord. Het strand werd uit veiligheidsoverwegingen voor een tijd gesloten. Nogmaals: surrealistisch!

In de namiddag bezocht ik nog twee plaatsen: Pat Morton Look out en Lake Ainsworth. Vanuit Pat Morton Look out heb je een goed zicht op de oceaan. Vreemd genoeg was het water nog vol met surfers wachtend op de juiste golf. Het geeft wel een inzicht in de mentaliteit van Australische surfers: wetend dat er een haaiaanval was, gingen ze toch het water in.
Lake Ainsworth, een magisch koper gekleurd meer. De bodem van het meer bestaat uit wit zand, maar rond het meer groeien tea tree bomen die bij verlies aan bladeren het meer veranderen in een groot theekopje. Er wordt gemeend dat het water hierdoor vitaliserende eigenschappen heeft. In ieder geval zag ik er mensen op kanoën en bootje varen.

Groetjes uit Australië

Advertenties

4 gedachten over “Personal: Journal Australia – Byron Bay (Day 10 – 11)

  1. Hopelijk wordt je niet doodgebeten he 😉
    Heel mooie foto’s wel, maar sommige komen me precies wel bekend voor 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s