Personal

Personal: Journal Australia – City Hopping (Day 4 – 9)

Keywords: Alstonville\\Lismore\\Ballina

The Plaza

Big Prawn

Strand Ballina (2)

Lismore (11)

Lismore (19)

Lismore (20)

In mijn woordenboek betekent reizen niet hetzelfde als vakantie. Je reist wel tijdens je vakantie, maar je hebt niet altijd vakantie tijdens je reis. Als ik op vakantie ga dan reis ik ook echt. Dat houdt in dat je niet uitslaapt of urenlang op een terras blijft zitten, maar vroeg op pad en moe in bed kruipen.

Normaalgesproken heb ik elke dag een bezoek aan een bepaalde dorp, park of plek staan, maar omdat zowel mijn vader als broer ziek werden direct na aankomst werd dit vier dagen uitgesteld (sterke geslacht?), waarschijnlijk door de vele druk-en temperatuursverschillen tijdens de overtocht. Ik kon niet in mijn eentje weg omdat we vrij afgelegen liggen van de maatschappij (geen fietspaden, geen bus) en mijn vader de enige is die hier rijdt: links op de baan rijden, rechts zitten, geen straatverlichting maar reflectoren en kattenogen. De eerste dagen van mijn vakantie waren dan ook heel anders dan ik gewoon ben. Ik hield een filmmarathon en blogde vooruit. Toen eindelijk iedereen was uitgeziekt begon het echte bezoek aan Australië.


Alstonville

De dichtstbijzijnde stad vanaf mijn residentie is het bruisende Alstonville. Het shopping centrum bestaat uit een plaza met zo’n vijftien winkels waar iedereen zijn boodschappen komt halen. Het is een schattig dorpje met laagbouw, een plek waar iedereen iedereen kent en de jonge mensen zijn vertrokken om werk te vinden. In ieder geval, er is er een supermarkt en daar ben ik al heel blij mee.


Ballina

De dag begon al super: mijn eerste kangoeroe gespot. Niet zomaar ergens, maar in de achtertuin – Spanning en sensatie! Hierna vertrok ik naar de kuststad Ballina. Op de weg erheen vind je er een gigantisch grote garnaal. Overdag is het al een indrukwekkend zicht en ’s avonds is het best een eng beest, vanwege de belichting die focust op de poten. Ballina heeft vooral een mooi rotsloos strand te bieden

Iets verder van Ballina bevindt zich de Thursday Plantation, waar ik natuurlijk heen moest. Op de Tursday Plantation telen en bouwen ze tea tree oil vanwege zijn genezende eigenschappen. De Thursday Plantation is trouwens een merk dat overal ter wereld wordt verkocht (inclusief Nederland). Het bezoekerscentrum is niet heel groot, maar biedt wel de essentiële informatie over de plantage en het product. In het gebouw kun je wat eten en drinken en je kunt er de tea tree producten testen en ,uiteraard, kopen. Ik vond het vooral geinig dat ze een doolhof hadden gemaakt met heggen van tea tree planten. Het leek me wel leuk om er rond te dwalen, maar aan de ene kant ga ik er waarschijnlijk verloren lopen en aan de andere kant stond er een bord bij de ingang met de waarschuwing voor slangen en muggen.


Lismore

Aangezien ik op een maandag naar Lismore ging, vond er een Organic Farmers’ Market plaats. Deze was niet gemakkelijk te vinden. Aanwijzingen in Australië zijn al niet helemaal top, maar de ligging van de markt was ver van het centrum gelegen in een onbewoond gebied. Het was er wel heel schattig. Lokale telers, waaronder de hobbyisten, verkochten er hun eerlijke producten. Wat mij erg verraste was het rijcircuit dat ernaast lag. Blijkbaar gebruiken ze deze om onder andere te voetballen met hun auto’s?! (Bron)

De rest van de dag spendeerde ik in het centrum van Lismore. Een zeer creatieve stad met veel hobbywinkels, boekenzaken, tweedehandswinkels. Het artistiek komt ook weer terug in het straatbeeld door straatversiering waaronder kunstige graffiti. Het is er een beetje alternatief, maar wel fijn. De stad heeft heel wat weg van de Amerikaanse cultuur met zijn reclameborden, uithangborden en laagbouw.

Zonsondergang beleefde ik op Robinson’s Lookout. Het is een scenic point op een hoge heuvel. Je zou er een geweldig zicht moeten krijgen van de stad, maar vanwege de hoge bomen kun je er enkel nog iets zien als je bovenop de picknick tafels gaat staan. Het uitzichtpunt staat bekend om de hoeveelheid aan koala’s die er in de bomen zitten, alleen zijn deze zeer moeilijk om te onderscheiden van het dichte gebladerte. Ik zag er dus geen.

Drie plaatsen in drie dagen, niet slecht toch? Deze drie plekken zijn niet van de meest populaire voor toeristen, waardoor je een correcter beeld krijgt van de doorsnee Nieuw-Zuid-Wales dorp/stad.

Groetjes uit Australië

Advertenties

6 gedachten over “Personal: Journal Australia – City Hopping (Day 4 – 9)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s