Listening

Listening: Big Bang

Bron: Kpopmusic.com
Bron: Kpopmusic.com

Te laat voor de grote knal! Hoe kan het dat ik 9 jaar te laat deze Azië dominerende groep ontdek?! Big Bang is een Zuid-Koreaanse groep onder het label YG entertainement (ook bekend van 2NE1).

De groep is opgemaakt uit vijf leden: G-Dragon, T.O.P, Taeyang, Daesung, and Seungri. Dit zijn allemaal stagenames omdat hun echte namen veel op elkaar lijken en dat zou verwarren: G-Dragon – Kwon Ji Yong, T.O.P – Choi Seung-hyun, Taeyang – Dong Young-bae, Daesung – Kang Dae-sung, Seungri – Lee Seung-hyun. Het genre waarin ze heersen overlapt veel maar vooral k-pop, electropop, hip hop, dance en R&B.

Met de releases van Big Bang’s album Made op 1 september 2015, bestaande uit vier single albums, is de promotie rond de groep groot! De vier hits die al openbaar zijn gemaakt klinken zeer goed, met name Bae Bae.

Loser\\Bae Bae\\We like to party\\Bang Bang Bang.

De hele groep is individueel ook actief waar ze hun persoonlijke kwaliteiten en interesses beter kunnen ontplooien. Taeyang met muziek waaronder zijn recente prachtig klinkende Eyes, Nose, Lips. GD en Taeyangs gezamenlijke dansbare hit Good Boy en stoere Ringa Linga. Seungri als een zanger met onder andere zijn smooth Gotta talk to you en als acteur. Daesung als trot zanger(een traditionele manier van zingen). T.O.P is een succesvolle acteur. Zijn laatste film Tazza: The Hidden Card was zelfs beschikbaar op mijn vliegtuig. Maar het is voornamelijk de muziek van G-Dragon die ik vaak draai. Hij schrijft veel van de lyrics zelf, wat zeker een knap gegeven is in de muziekindustrie. Zijn muziek ligt zo fijn in de oren.

Who you?\\Crooked\\Coup d’Etat\\That XX

Omdat ik zo laat bij het feestje aankwam heb ik nog wat research verricht als een ware fangirl en toen stuitte ik op de volgende parodieën gespeeld door Big Bang zelf [Secret Garden, You’re beautiful, Boys over flowers, Coffee Prince] ,een scene met GD en Hyungdon uit Infinite Challenge, een enorm schattige GD in The Return of Supermanslaaptips voor tijdens lessen van T.O.P, een van hun meest recent Variety verschijning op Happy Together.

Kende jij Big Bang al?

Advertenties

5 gedachten over “Listening: Big Bang

 1. OMG. YAAAAAAAAAAAAAAS. BIG BAAAAANG! Ze zijn echt m’n FAVEEE. Ik kan niet wachten tot hun album :3333 Die parodies had ik nog geen eens gezien, lol

 2. Omg echt leuk om een artikel te lezen over k-pop op een beautyblog. 😀 Tijdje geleden heb ik k-pop een beetje ontdekt door een meisje die er ook helemaal weg van is en heb me er zo een beetje in verdiept. Muziek is niet helemaal mijn smaak maar Exo vind ik dan wel echt geweldig haha. Oja en die makeup looks vond ik ook heel inspirerend om te zien, anders dan hier in het westen!

  1. Spread the K-Pop music 😀 Exo is echt super: Call me maybe is een blijver en Overdose is gewoon vet. Helemaal eens over de make-up; het voelt toch anders. Bwa beauty blog, eerder een ”alles wat mij interesseert blog” 😉

   1. Haha ja he! Love me right vind ik ook echt catchy maar wel jammer dat Tao er niet meer bij is… 😦 En Growl vind ik ook echt super. Ik ben blij dat ze met de comeback nu minder lipsync gebruiken want ze kunnen echt wel zingen. 😀
    Oh ja ik kwam voor het eerst op je blog en leuk! Ik zal je blog voortaan gaan volgen. 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s