Food·Personal

Personal: Journal Australia – Arrival (Day 1 – 3)

Keywords: Vliegtuigreizen\\Zaventem\\Dubai\\Perth\\Brisbane\\Emirates\\Qantas

Hello

Vliegreizen zijn in mijn opinie het meest vermoeiend. Het vervoer naar de luchthaven, het inchecken, douanecontrole, bagagecontrole en het boarden zelf. Daarna moet je enkel nog maar zitten, hoewel dat ook geen makkelijke klus is vanwege de statische houding, opgezwollen voeten en stotende trolley’s.

Om te beginnen, vliegen naar Australië is geen peulenschil. Het vliegen zelf neemt 21 uur tijd in beslag, maar dan heb je nog het taxiën en overstaptijd. Mijn vlucht vertrok ’s middags, maar een aanwezigheid van twee uur eerder is zeker aan te raden.


Vlucht 1: Zaventem – Dubai
Duur: 7 uur

De eerste twee vluchten waren met Emirates. De nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai. Vooraleer het boarden kreeg je de optie voor speciale maaltijden uit een ruim aanbod waaronder voor vegetariërs, veganisten en Indiërs. Als je eenmaal kiest wordt je keuze doorgetrokken voor al je vluchten. Passagiers met een speciaal menu krijgen eerder hun maaltijd dan de rest, zo’n 10 à 15 minuten eerder.
Soms krijg je van die vreemd smakende vliegtuigmaaltijden met een aantal obscuur gevulde bakjes. Maar de lacto-ovo maaltijd aan boord was van goede kwaliteit en zeer uitgebreid. Het bestond uit couscous, linzencurry met wilde rijst, spinazie met quinoa, een zonnebloempitbroodje en boter.
De vliegtuigmaatschappij bied een top notch on flight entertainement aan. Een gigantisch uitgebreid filmaanbod met meer dan 500 films met onder andere de recentste releases.
Als ik vlieg dan probeer ik mijn filmkennis uit te breiden. Op deze vlucht zag ik de vreemde Ex Machina, de mooie Fashion King en de artistieke Jack and the Cuckoo-Clock Heart.

Eenmaal aangekomen in Dubai kwam iemand met het geniale plan om even een voet buiten de luchthaven te plaatsen. Aan de ene kant levert je dat een prachtige stempel op in je paspoort, maar aan de andere kant kwam je terecht in een allesverdrukkende hitte – opmerking: het was er op moment twaalf uur ’s avonds en niet eens hartje zomer – van 33° Celcius met een gevoelstemperatuur van 38° Celcius. Een kwartier buiten liet me eruitzien alsof ik een halfuur lang in een sauna had gezeten.

De bekende Australische toegangscontrole begon al vertrekkende uit Dubai. Een absoluut verbod op vloeistoffen en tijdens de vlucht Australië in moest je een aangifteformulier invullen om voor te kunnen leggen bij de douane. Eigenlijk, afgaande van series als Border Control, had ik het veel erger verwacht dan het werkelijk was. Verder dan een douanecontrole, bagagecheck en de occasionele explosievenrestantentest kwam het niet.


Vlucht 2: Dubai – Perth
Duur: 10 uur

Aangezien er een spertijd bestaat voor Sydney Airport moesten we vijf uur wachten op de luchthaven. [The curfew operates from 11pm until 6am during this period take-offs and landings at the Airport are restricted to specific types of aircraft and operations (Bron)] De wachtduur van vijf uur waren ontzettend uitputtend. Ik verlangde enorm naar een ligbed met fluffy dekens.

Aangezien vliegtuigmaatschappijen rekening houden met de tijdzones waarin ze vliegen, om het assimileren te vergemakkelijken, wordt reizen naar het oosten een heuse eetuitdaging. Zeker als je maag nog geprogrammeerd staat op Belgische tijdzone. Aan boord werden de twee grootste maaltijden van de dag geserveerd: ontbijt en avondmaal.
Het ontbijt had een Engelse draai gekregen met een omelet, bonen in tomatensaus met brood en een dessert bestaande uit exotische vruchtenplakken.
Het tweede avondmaal bracht tortellini gevuld met parmezaan, asperges, salade, chocolademoussetaart met abrikozenjam en brood.

Het trouwens meldwaardig hoe goed de toiletservice is van Emirates. Ze hadden een uitgebreid extra aanbod aan toiletgerief. Je ontving een kleine toilettas met tandeborstel, tandpasta, oogmasker en zachte sokken. In het toilet zelf kon je nog kiezen voor tissues, facial tissues, maandverband en waterbekers.

Op deze vlucht reeg ik een aantal films bij mijn lijst. De Koreaanse liefdesverhalen Love Forecast en The Royal Tailor en de Amerikaanse thirller Before I go to sleep. De rest van de tijd heb ik geslapen om alle tijdzones te overbruggen en mijn slaaptekort van de avond ervoor (bestaande uit een schampere vier uur) in te halen.
Het was op deze vlucht waar mijn hele lichaam opzwol tot dubbele grootte. De slechte bloedcirculatie zorgde voor een merkbare moeite om mijn sportschoenen weer aan te krijgen. Ik had echt eens een voor-en na meting moeten uitvoeren.


Vlucht 3: Perth – Dubai
Duur: 4 uur

Op de laatste vlucht heb ik enkel geslapen met het occassionele opstaan aangezien iemand steeds naar het toilet moest.
Perth heeft een grote mijnindustrie (Bron) en regelmatig keren mijnwerkers terug naar huis. Of het om die reden is of om een andere, maar ongeveer 98% van het vliegtuig was gevuld met sterk uitziende mannen, waaronder enkele luide snurkers.
Eenmaal aangekomen op het laatste vliegveld, gelegen aan de Gold Coast,  Brisbane stond er nog een twee uur durende autorit richting Lismore te wachten. Het is goed dat mijn vader nog bij zijn positieven was om te kunnen autorijden (aan de andere kant van de weg in een onbekende omgeving met een onbekende auto), want de rest van ons waren compleet verdwaasd en uitgeput.
Na drie dagen reizen, die voelde als een week, waren we veilig aangekomen op onze bestemming!

Groetjes uit Australië

Advertenties

11 gedachten over “Personal: Journal Australia – Arrival (Day 1 – 3)

  1. Wat leuk Jasmine! En de service van Emirates zijn echt top! Moet er alleen nog zelf mee vliegen, maar erg goede verhalen over gehoord 😉

  2. Leuk om te lezen! Ik wist niet dat Emirates zo fijn was om mee te vliegen, maar dat ga ik zeker onthouden voor in de toekomst! Zeker dat ze qua eten ook rekening houden met speciale dieetwensen vind ik erg prettig, omdat ik ook niet alles kan eten. Veel plezier in Australië!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s