Food

Food: 3X Gezonde Ontbijt Ideeën

3X GEZONDE ONTBIJT IDEEËN1

Het moet lekker, snel klaar te maken en bovenal gezond zijn. Niet elk ontbijt voldoet aan deze punten, maar deze komen er toch dicht in de buurt. De ene al iets gezonder dan de anderen, maar elk met hun eigen positieve eigenschappen. Drie volledige gezonde ontbijt Ideeën!

Havermout

Havermout

Oeroud, maar met een reden nog zo populair! Havermoutvlokken en (soja)melk, meer is er niet nodig om een goed voedzaam en vullend ontbijt te hebben. In havermout zitten enorm veel vezels en  haast geen suiker. De bereidingswijze voor havermout kan op diverse manieren. Eet het warm door het in een pan op te warmen of plaats het voor een drietal minuten in de magnetron. Eet het koud door het te mengen met bijvoorbeeld yoghurt, kwark of verse kaas. Daarnaast kun je het nog zo rijk maken als je wilt. Voeg er appelpartjes, kaneel, rozijnen of andere bij. Je kunt ook de rode kant opgaan en er rode bessen en stroop doorroeren. Het standaardrecept is zeer budget proof aangezien veel winkels wel hun eigen merk havermout verkopen. Er bestaat havermout die vrij van gluten is, maar dan moet je al echt gaan zoeken.

Havermout
Ingrediënten: Haver.
Energie: 375kcal/100g
Vet: 7,0g/100g
Verzadigde vetten: 1,5g/100g
Koolhydraten: 59g/100g
Suiker: 0,7g/100g
Vezels: 10g/100g
Eiwitten: 14g/100g

Bevat: gluten

Avocado

Avocado-sandwich met zuivelspread

Enorm smeeuig! Een avocado is reeds romig maar al helemaal tezamen met een frisse naturel zuivelspread. Naturel zodat het niet de avocado smaak overmeestert, enkel versterkt. Zuivelspreads zijn een van de kaassoorten die laag zijn aan zout, daar draait het eigenlijk om bij dit ontbijt. Brood daarentegen is dan weer wel zouter, je kunt dan bijvoorbeeld gebruik maken van bruin brood (deze is minder zout dan een kadet en geeft vezels aan) of nog beter donker roggebrood. Het ontbijt is niet laag in vet in vergelijking met de andere ontbijten, dit vanwege de spread maar dan kun je altijd nog kiezen voor een light spread. De avocado is tevens een bron van vetten, hoewel dit vooral onverzadigde vetten zijn (hebben een gunstig effect op het cholesterolgehalte in het bloed).

Zuivelspread
In­gre­di­ën­ten(Philadelphia): vol­le MELK, ROOM, MEL­KEIWIT­TEN­BE­REIDING, wei­per­me­aat­con­cen­traat, zout, jo­han­nes­brood­pit­meel, ci­troen­zuur.
Energie: 315kcal/100g
Vet: 23g/100g
Verzadigde vetten: 14,8g/100g
Koolhydraten: 9,5g/100g
Suiker: 4g/100g
Vezels: 0g/100g
Eiwitten: 18,2g/100g
Natrium 1,5g/100g
Avocado
Energie: 188kcal/100g
Vet: 18,1g/100g
Verzadigde vetten: 3,8g/100g
Koolhydraten: 1,5g/100g
Suiker: 1,4g/100g
Vezels: 6,4/100g
Eiwitten: 2,6g/100g

Bevat: lactose, gluten

Weetabix met rice krispies

Gepofte rijst met tarwekoeken

Een combinatie die velen niet begrijpen, maar eentje waar ik al jaren achter sta! Dit ontbijt bestaat letterlijk uit een powerduo. Gepofte rijstkorrels, meestal wordt hiermee verwezen naar Kellog’s Rice Krispies maar er zijn alternatieven te vinden op de markt, zijn licht van smaak en meesters in knisperen. De volkoren tarwkoeken zitten boordevol vezels. Samen zijn ze licht en zwaar tegelijk en zeer arm aan vet. Giet er (soja)melk overheen en je krijgt een heerlijk zacht geheel. Ik eet het zonder enige soptijd zodat je nog goed de structuren kunt onderscheiden, maar het toch nog het merendeel van het vocht heeft kunnen opnemen.

Weetabix
Ingrediënten: Volkoren tarwe (95%), gerstemoutextract, suiker, zout, niacine, ijzer, vitamines B2, B1 en B9.
Energie: 362kcal/100g
Vet: 2,0g/100g
Verzadigde vetten: 0,6g/100g
Koolhydraten: 69g/100g
Suiker: 4,4g/100g
Vezels: 10g/100g
Eiwitten: 12g/100g
Zout: 0,28g/100g
Rice Krispies
Ingrediënten: Rijst, suiker, zout, moutaroma, vitaminen (B3,B6,B2,B1,B9 (foliumzuur),B12), ijzer.
Energie: 384kcal/100g
Vet: 1,5g/100g
Verzadigde vetten: 0,3g/100g
Koolhydraten: 85g/100g
Suiker: 8g/100g
Vezels: 1g/100g
Eiwitten: 7g/100g
Zout: 1,15g/100g
Natrium: 0,45g/100g

Bevat: gluten


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

Waarmee begin jij de dag?

Advertenties

18 gedachten over “Food: 3X Gezonde Ontbijt Ideeën

  1. Leuke receptjes! Vooral het broodje avocado met zuivelspread lijkt mij erg lekker, alleen zou ik zelf dan het liefst voor een bruin broodje met zaden en pitten gaan 🙂

  2. Yumm! Ik houd van een lekker goed en gezond ontbijt 😀 Mijn ontbijt is meestal havermoutpap (met magere melk, amandelmelk of kokosmelk) of crackers (geen volkoren, dat kan ik niet goed verteren) met kaas, rosbief of kalkoenfilet (en soms als ik tijd heb komkommertjes erop oid) De gepofte rijst met tarwekoeken heb ik nog nooit van gehoord :O Klinkt als een zeer vezelrijk ontbijt ^^

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s