Food

Food: Double Brownies

Brownies

Brownies

Wat is er zeer ongezond maar enorm lekker?! Brownies, verdubbel nu die sensatie om nog zoetere, vollere en zwaarder gebak te krijgen. Double brownies! Pure chocolade en haast evenveel witte chocolade, alles zit erin in aanwezige hoeveelheden. De chocolade stukjes zijn trouwens afkomstig van de vier kilo paaseitjes.

Normaalgesproken moest er nog chocoladesaus erover, maar om niet geheel overboord te gaan en direct te vragen voor een hartaanval, heb ik dat weggelaten. Let ook op dat je geen gesuikerde cacao gebruikt, maar rauwe zodat je die echte chocolade smaak proeft.

De prik-truc geldt niet bij dit recept, aangezien het merendeel van de ingrediënten, waarmee ik chocolade en boter bedoel, niet zal stollen in een warme oven. Nog een belangrijk gegeven: laat de brownies compleet afkoelen, dit kan wel een tweetal uur duren of een uur in de koelkast, om een afgewerkte smaak en een stevig samenhangende massa te krijgen. Het is geen gebak om in je eentje aan te vallen, dus nodig een aantal chocolade liefhebbende vrienden uit.

Brownies1


Double Brownies

Ingrediënten

115 g boter
115 g pure chocolade stukjes
300 g bruine basterdsuiker
snufje zout
2 eieren
140 g bloem
2 el cacao
100 g witte chocoladestukjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter en pure chocolade au bain marie (in een vuurvaste kom in een pan met water). Laat deze afkoelen en roer er dan de suiker en zout door. Mix er de eieren door. Vermeng de bloem en cacao doorheen het mengsel. Gooi er op het laatste moment de witte chocolade stukjes bij. Giet het mengsel in een bakvorm en bak de brownies in een voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten. Laat goed afkoelen.


Nutritionele informatie: 3840 kcal (434 kcal/100 g portie)

Bevat gluten, ei en lactose


Smakelijk

Advertenties

18 gedachten over “Food: Double Brownies

  1. ze zien er zo moist maar crunchy uit *_* ik hou ervan als de buitenkant een beetje knapperig is XD brownies zijn echt lekker ❤ ik moet ze binnenkort ook weer maken. ik doe alleen altijd lazy peanut butter cups maken.

  2. Jij weet echt hoe je moet koken, want dit is echt zo lekker! Mom maakte het ook weleens met witte stukken chocolade, maar dat is zo’n unieke smaak die eraan wordt gegeven, geweldig! Het klinkt zo lekker, het ziet er zo goddelijk uit, ik wil dit echt proberen Jasmine! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s