Beauty

Review: Signal White Now MEN – Tandpasta voor mannen

Signal White Now Men Tandpasta voor mannen (1)

Signal White Now Men Tandpasta voor mannen (3)

Eerder bracht Signal al de White Now tandpasta uit: onklopbaar wittere tanden* vanaf de eerste poetsbeurt. Waarom zou er dan speciaal een tandpasta moeten komen voor mannen?

Signal heeft er voor de zekerheid een heel blad over opgesteld. Volgens de studie, die Signal gebruikt ter ondersteuning voor hun motivatie, hebben vrouwen minder gele tanden dan mannen. De gele vlekken worden veroorzaakt door cafeïne, thee, nicotine en rode wijn. Een ander argument dat ze aanhalen, is dat mannen een frisse menthol smaak verkiezen. De volgende verklaringen hebben een nulwaarde aangezien ze identiek zijn me de wensen van vrouwen voor hun tandpasta: ze lachen vaak en hebben graag hun eigen tandpasta.

In een notendop waarom Signal een tandpasta voor mannen heeft ontwikkeld is vanwege het design, de naam ”MEN” en de smaak. Ik betwijfel of de tijdelijke White Now Men meer blauwe lichttechnologie en blauwe partikels bevat dan de normale White Now maar ik ben dan ook geen wetenschapper. Trouwens de blauwe lichttechnologie zorgt voor een tijdelijk optisch effect. Het werkt door een blauwe pigmentlaag , aangezien blauw de complementaire kleur is van geel, achter te laten op het emaillen van de tanden.

Om te testen kocht ik de White Now Men Energy Kick. Productdesignwijs zit Signal helemaal goed. In de plaats van een simpele kartonnen verpakking, geven zij tandpasta mee in een plastic doosje met aandacht voor de binnenkant (hoewel dit niet zo goed is voor het milieu). De stoere zwart-,rood- en zilverkleuren spreken tot de verbeelding en geven visioenen van sportauto’s als ferrari’s 488 GTB. Energy Kick komt met de slogan: wekt  je zintuigen.

De tandpasta komt in een soepele tube van 75 ml met draaidop bevat natriumfloride (1450 ppm F), wat ongeveer standaard in alle tandpasta’s zit. Tot slot: de tandpasta zelf is erg fijn. Het vormt met gemak schuim, voelt licht aan, heeft een aangename smaak en nasmaak en geeft een frisse adem. Dat terzijde voel ik mij er absoluut niet mannelijker door. Teven, wat ik een vreemd gegeven vindt, is dat er in hun reclame en op hun site niet gesproken wordt over hun White Now Men Energy Kick. Ik moest trouwens mijn Frans aanspreken om de website te kunnen lezen, aangezien deze enkel in die taal bestaat hoewel het onderdeel is van Unilever.

Ingrediënten
Hydrogenated Starch Hydrolysate: Maakt oppervlakten glad.
Aqua: Vloeistof waarin andere ingrediënten oplossen.
Hydrated Silica: Toegevoegd voor de structuur van de emulsie en verzorgt het gebit.
PEG-32:Vertraagt het vochtverlies van product tijdens gebruik, voor de vorming van een emulsie en dient als een vloeistof waarin andere ingrediënten oplossen.
Sodium Lauryl Sulfate: Helpt emulsie te bekomen door de oppervlakte spanning te reduceren en kan olie met water laten mixen voor een betere reiniging.
Aroma: Indicator voor het gebruik van natuurlijke en/of synthetische toegevoegde geurstoffen.
Cellulose Gum: Voor de vorming en behoud van een emulsie en voor de vorming van een dunne filmlaag.
Trisodium Phosphate: Houdt de pH constant.
Sodium Fluoride: Anticariës functie tegen de vorming van gaten in het gebit.
Sodium Saccharin: Intensieve kunstmatige zoetstof toegevoegd voor een zoete smaak.
PVM/MA Copolymer: Synthetische polymeer functionerende als binder en voor de vorming van een filmlaag.
Mica: Zorgt voor een witte glinsterende uitstraling.
Glycerin: Vertraagt het vochtverlies van product tijdens gebruik.
Lecithin: Helpt emulsie te bekomen door de oppervlakte spanning te reduceren.
Benzyl Alcohol: Gaat bederf tegen door bacteriële groei te weren.
Limonene: Kleurloze vloeistof bijgevoegd voor zijn licht fris zoete geur.
Cl 42090: Briljantblauwe kleurstof.
Cl 74160: Phthalocyanine Blue BN kleurstof dat niet bio-degradabel is.
Cl 77891: Titanium witte Kleurstof.

 


Prijs: €3,99 (Kruidvat)

Advertenties

6 gedachten over “Review: Signal White Now MEN – Tandpasta voor mannen

  1. Klinkt interessant en een beetje raar tegelijkertijd. Ik denk dat ik het maar gewoon houd bij de tandpasta die m’n moeder altijd koop :”) Ik vraag me wel af of de tanden van mannen echt geliger zijn, waar zouden ze dat op baseren? ._.

    1. Hun test – ik zou het waarschijnlijk wel kunnen vinden en lezen, maar wie heeft daar nu tijd voor ^-^ Lol, mijn vader kocht altijd Elmex voor ons, voordat we eigen tandpasta wouden kiezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s