Food

Food: Food shots (home alone)

Voedselfoto’s, de home alone editie! Twee weken lange eten voor mezelf maken, het was een heuse opdracht en uitdaging tegelijk. Porties liepen wat uit de hand aangezien je sommige recepten niet kunt delen (deel een ei in vier, dat gaat niet gebeuren), dus ik deed meestal twee dagen met eenzelfde klaargemaakt gerecht. Vandaar ook dat er geen 14 avondmalen te zien zijn, maar een zevental.

Snel klaar gerechten doen het altijd goed, vooral als er geen koken aan te pas komt. Zo genoot ik enorm van een verse zelfgemaakte pesto en erwten bruschetta met munt. Een simpele spaghetti basilicum smaakte geweldig en de restjes quorn pasta viel ook niet verkeerd. Het duurde langer om de lente loempia’s van rijstpapier te rollen en de uienquiche te bakken. De loempia’s waren trouwens vrij budget want ik had geen apart aangekochte groenten nodig, maar enkel een vijftig cent sla mix met sojascheuten. Het knoflookbrood kwam wat droger uit de oven dan ik wou en de zelfgemaakte tsatsiki tesamen met raita was net wat teveel aan yoghurt in een keer. Gelukkig stond er toen ook hummus op tafel. Op mijn stage hadden ze een super lekker gerecht wat ik zeker eens wou na-apen, hoewel het een feta met rijst in een tomaat was en geen paprika, viel het nog steeds goed in de smaak. Als dessert had ik de ene keer een Galia meloen of appeltaart en de andere keer rødgrød op de planning staan. Daarnaast kon er geen pompoensoep ontbreken en proefde ik twee nieuwe Arizona smaken, namelijk de flauwere Mucho Mango en de mierzoete calorieloze Green Tea met Ginseng.

Wat is jouw go-to snel klaar gerecht?

Advertenties

4 gedachten over “Food: Food shots (home alone)

  1. Knoflookbrood en pesto?! Oh my god, heerlijk zeg! Ik wil ook pesto een keer maken, ben benieuwd hoe je die trouwens in elkaar hebt gezet. Heb je daar een receptje van? Die meloen ook.. NOM! Ehm.. ik kook nooit en als ik ik kook, dan maak ik sushi. :’) Dat is alleen niet snel klaar, maar pizza is ook mijn to go gerecht, dat maak ik helemaal zelf, van de saus tot aan het deeg en binnen 30 minuten zit deze al in de oven. 🙂

    1. Sushi, dat wil ik ook echt eens maken -moet er enkel nog die speciale spulletjes voor hebben. Jah zelfgemaakte pizza! ^-^ De pesto was geïnspireerd op een ingrediëntenlijst en wat ik in huis had: verse basilicumblaadjes, sterke kaas en olijfolie – blend blend blend (de eetbare handeling 😉 ) Et voila.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s