Personal

Personal: What’s happening #2

Origami kraanvogel

6 kleurenpen (2)

Bloeduitstorting

Beautiful scenery1

Goedemorgen! Het is alweer een tijd geleden dat ik heb uitgeweid over wat er in mijn leven gebeurt. In die tussentijd is de krokusvakantie voorbijgevlogen net als de paasvakantie. Over een maand moet er alweer geschreven worden aan examens, stress!

Dankzij een vriendin die verstand heeft van origami heb ik papieren kraanvogels kunnen vouwen. Schattig toch! Het was moeilijker dan ik had verwacht en vereiste meer stappen die met nauwkeurigheid moesten uitgewerkt worden. Origami is echt een kunst. Verder heb ik een aantal van mijn boeken kunnen lezen, waarvan ik over enkele iets heb meegedeeld. Het is zo fijn om verhalen van pagina’s op te nemen als een spons. Even niet te denken aan de werkelijkheid, maar je kunnen verdiepen in iemand anders zijn realiteit.

Op schoolgebied moet er echter nog veel gedaan worden. Er worden zoveel voorbereidingen en verslagen van ons gevraagd elke week, waardoor je amper tijd hebt om te kunnen leren. Het is zenuwslopend. Tijdens de lessen kan ik wel met een kritische blik gebruik maken van de zes kleurenpen van de HEMA. De kleuren die ik het vaakst gebruik zijn natuurlijk de spannende: paars, geel en roze. Tot nu toe heb ik er geen negatieve ervaringen mee gehad.

Aangezien ik door mijn schoolplanning niet mee kon op de paasvakantie (die pas zou aflopen op een schoolmaandag en nu is verlengd met een week), zit ik al twee gehele weken alleen thuis. Dat houdt in vele (huishoudelijke) verantwoordelijkheid. Ik voel me net een Sims-personage: te weinig tijd in een dag om alles te doen wat ik moet en wil doen. Avondeten gebeurt pas laat want ik ben geen snelle kok in de keuken, dus in de plaats van mijn standaard half zes eet ik vaak tegen acht uur (sinds ik geregeld pas klaar ben met school om zes uur). Post halen schiet er bij in, de handmatige vaatwas staat al drie dagen op mij te wachten en de planten overleven het maar net. De vaatwasser draaien gebeurt maar om de vier dagen: eentje draaien elke dag is gewoon idioot aangezien ik nooit een hele vaatwasmachine vul in mijn eentje en ik denk aan het milieu. De koelkast bevat enkel de essentiele zaken omdat boodschappen halen al helemaal weinig gebeurt (enkel op zaterdag – zie verderop) en sleuren op de fiets gaat niet zo makkelijk.

Gelukkig, heb ik ook echt leuke momenten in die tijd meegemaakt. Een uitstap naar Brussel met vooral oog op de Primark. Samen met een vriendin de hele dag gestudeerd en dit is leuk in het kader van gedeelde miserie. Meegewerkt op een benefiet voor Afrika als vrijwilliger. Naar de film gaan met vooraf een friet. En sowieso nog vele anderen, maar die ontglippen mij. Ik heb het gevoel dat ouderdom mijn geheugen al beïnvloedt.
Wat tevens heel fijn is, is dat ik een studentenbaantje heb kunnen bemachtigen. Nu kan ik zowel sociaal bezig zijn, werken aan mijn financiële status (nieuwe laptop!, sparen en mijn shopverslaving ondersteunen) als ervaring opdoen. Een win-win situatie.

Wat ik ook nog wou vermelden: soms denk ik dat de wereld helemaal van lotje is getikt, dat sommige mensen compleet hun verstand hebben verloren.

  • Onlangs zag ik een auto een voetganger de pas afsnijden terwijl deze halverwege het zebrapad liep. De voetganger was een blinde met een blindengeleidehond!
  • Het Belgische rechtssysteem heeft een gevangene ‘tijdelijk’ buitengezet omdat deze niet tegen het gevoel van ”gevangen te zitten” kon. Hij is medisch gediagnosticeerd met gevangenis psychose!
  • Supermarkten zijn twee keer speciaal in het nieuws gekomen vanwege een aanval met zuur en schroevendraaier.

Op bloggebied kent het zijn ups & downs. Soms heb ik om de haverklap een artikel klaar staan en soms een halve week niets. Het is niet dat ik geen ideeën heb, want die zijn er in overvloed, maar vooral het schrijven verloopt traag: het vereist veel van mijn brein om coherente zinnen te kunnen vormen. Misschien daarom dat ik op momenten meer de neiging heb om te filmen voor Youtube dan te schrijven. Als voorbeeld heb ik de onderstaande drie video’s. Deze hebben om die reden nooit een eigen artikel gekregen, maar bij deze worden ze dan toch vermeld.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken
Hoe ik reageer op stress


Stressvolle situaties kunnen zich op meerdere manieren uiten, in ieder geval geen prettige ervaring.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken
Favorieten: maart 2015Klik hier als je de video niet kunt bekijken
Vlog: Bloeduitstorting, eten en leren


Het is een heus verslag geworden. Ik zal het hier dan ook bij laten.
Nog een fijne zondag!

Advertenties

5 gedachten over “Personal: What’s happening #2

  1. Haha, wel, je Sims leven zal snel weer voorbij zijn 😉 Ik ben nu een week bij mijn ouders in Belgie en ik heb dus ’t omgekeerde. Er wordt plots weer voor mij gekookt, gewassen, gepoetst, heerlijk 😀

  2. “..je kunnen verdiepen in iemand anders zijn realiteit” –> Precies hoe ik mij voel als ik boeken lees 😀 En is het raar dat ik jou in mijn hoofd echt even van bovenaf zag als in de sims? M et zo’n diamantje boven je hoofd, rondrennend en soms uit frustratie met de armen zwaaiend. Helaas bestaat de cheat om geld bij te maken in real life niet 😛 Trouwens, friet + film klinkt mij heerlijk in de oren. Zou graag met je mee gedaan hebben 😉 Also, de ups-en-downs op bloggebied zijn totally normal. Same here ^^”

    1. Hah een echt Sims persoon, jah jammer dat de cheatcode voor het resetten van tijd ook niet bestaat 🙂 Lol, ook van die typische Sims momenten waar ze aan de meest random dingen denken. #Boekenlezersbegrijpenhet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s