Food

Food: White Chocolate Chip Matcha Muffins

Matcha green tea white chocolate chips muffins

Matcha green tea

Matcha green tea white chocolate chips muffins1

Nog nooit eerder geconfronteerd geweest met Matcha, probeerde ik een recept uit met deze groene theepoeder. Het recept zelf is afkomstig van My Linh en terug te vinden op Writing-temptations, alle eer gaat haar kant uit!

Matcha is een fijne groene theepoeder. In het verleden werd het gebruikt in Japanse thee ceremoniën. Tegenwoordig wordt het toegevoegd als smaak- en of kleurstof. De prijs voor Matcha kan erg verschillen naargelang de pluk, het proces en wordt weerspiegeld in de kwaliteit. Wat ik nog vond over Matcha is dat het vol zit met specifieke aminozuren van het L-theanine soort en dat het samen met Chlorophyll die aparte aardse theesmaak geeft.

Mijn Chinese Matcha poeder kocht ik in de lokale Aziatische supermarkt. Het is zeker niet overal te vinden, zoek in een grotere winkel voor een beter slaagkans. Trouwens, het gouden blik waar het in zit vind ik echt ongelooflijk mooi en decoratief.

De muffins kwamen er luchtig uit van textuur. De zure room en witte chocolade geven het een romige volle zachte smaak. De eerste hap Matcha was vreemd, het is eerlijk waar een unieke smaak – na enige gewenning was ik helemaal om. De matcha geeft het ook een vrolijk lichtgroen uiterlijk wat leuk past bij de witte chips. Matcha poeder geeft toch dat extra aan een anders simpele chocolade chip muffin!

Advertenties

18 gedachten over “Food: White Chocolate Chip Matcha Muffins

    1. Ik raad dit recept aan, of tenminste een zelfgemaakte als je het probeert. In de winkel denk ik dat ze de smaak ‘verdoezelen’ met toegevoegd suiker.

  1. Ik ben nu er wel nieuwsgierig naar, want de muffins zien er goddelijk uit. Vooral met de chocolade chips erin, maar ook hoe de structuur over komt. Het blikje is inderdaad cute!

  2. Ahhhhh ze zien er super uit! Blij dat je het lekker vindt 😀 De zoete witte chocolate chips zijn echt super met de matcha, right? Heel leuk dat je het recept geprobeerd hebt ^___^

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s