Watching

Watching: Watchlist #2

Als een cinefiel kijk ik constant films, video’s en afleveringen van het een of ander. Geen ban op enig genre en ook geen limiet op het aantal. Sinds de vorige watchlist heb ik een hele hap aan films gekeken, zelfs meer dan anders. Om het geen relaas te laten worden, heb ik de films geclusterd per genre.

Actie

Op aanraden bekeek ik de Liam Neeson film Walk among the tombstones. Een zeer donkere en bloederige misdaadfilm met huiveringwekkende momenten over een privé detective die een moord onderzoekt op de vrouw van een drugshandelaar. Een andere aanrader was Lucy, die film met Scarlett Johansson in de hoofdrol. Het was vaak zeer onlogisch en onnodig gewelddadig. Als je zulke machtige krachten hebt na gebruik van een drug, dan is er eigenlijk geen noodzaak meer voor wapens of andere. En dat einde!? The Maze Runner is een dystopische boekverfilming waar kinderen moeten overleven in het centrum van een doolhof omringd door dodelijke machines die onder controle staan van wetenschappers. De cast vond ik prima, maar het verhaal vond ik niet vlot lopen.

De Chinese Red Cliff is enorm gaaf. Het komt neer op een grote oorlog tussen twee kanten om land en een vrouw. Denk Troje maar dan Aziatisch. De kracht van het onbesproken woord is sterk aanwezig, de coole vechtscenes en die bootscene om pijlen te vergaren! In The Negotiator neemt onderhandelaar van de politie Samuel L. Jackson het lot in eigen handen na een zware beschuldiging. Zoveel spanning en actie zitten er in deze film en de twijfelachtige vertrouwensrelatie tussen Jackson en Kevin Spacey draagt grotendeels de film. Training day: de gestoorde beproeving van drugsagent Ethan Hawke onder toezicht van doorgeslagen Denzel Washington. In Dead Man Down neemt Colin Farrel wraak op de maffiabaas die verantwoordelijk was voor de dood van zijn vrouw en dochter.

De laatste vier zijn van het lichtere soort met wat komedie ertussen. Kingsman: the secret service heeft die leuke combinatie helemaal door. Ze adverteren het als een frisse James Bond, maar dan met meer humor en gave gadgets. Een jonge slimme Katie Holmes krijgt het aan de stok met kinderhatende leerkracht Helen Mirren in Teaching Mrs. Tingle waar het al snel heel fout loopt. De reden waarom ik The man with the iron fists keek was vanwege Lucy Liu. Eigenlijk snap ik de verhaallijn niet helemaal, maar het bevat zeker geweldige vechtstukken vooral wanneer Madam Blossom het aanvecht met Black Widows aan haar zijde (denk Kill Bill). Als laatste zag ik Julianne Moore in de rol van een heks die shapeshift in een draak in de prettige avonturenfilm The Seventh Son, dit gebeurt er als Eragon The Sorcerer’s apprentice ontmoet tezamen met heksen, Shapeshifters, vreemde romantiek en norse Spook.

Komedie

Hilarische Adam Sandler films die ik herbekeek zijn Happy Gilmore en I now pronounce you Chuck and Larry waar het draait om geld te winnen via golfen en waar twee brandweermannen een nep homo-huwelijk aangaan vanwege een verzekeringscomplicatie. Andere films die ik voor de zoveelste maal keek waren Going by the book en de geweldige Dodgeball: The true underdog story, waar Vince Vaughn samen met andere ‘losers’ een Dodgeball team vormt zodat ze hun sportcentrum kunnen behouden. Andy Samberg en andere SNL leden gaan de uitdaging aan om geld te verzamelen voor zijn stiefvader’s reddende operatie door over 15 bussen te springen in Hot Rod. De humor is van laag niveau, maar niet van het wc-soort – ik lag dubbel van het lachen. Na de Shrek Saga kwam Dreamworks nog met Puss in boots aanzetten, een spinn-off van Puss. De Franse Astérix aux jeux olympiques is knap goed, heerlijke sarcasme en slim gevonden grappen in het algemeen. De Filipijnse Diary ng panget laat het typische verhaal zien waar de coole maar onbeschofte kerel verliefd wordt op de ”lelijke” vriendelijke schoolmeid. Trek de lijn door naar de dolkomische The DUFF -Designated Ugly Fat Friend, maar dan met een aangenamere kerel. Als je van She’s all that en Mean Girls houdt, is dit een aanrader voor jou.

Romantiek

Nicholas Sparks is goed in romantiek, The best of me is daar geen uitzondering op hoewel het einde mij niet aanstond. Een herontmoeting tussen twee jeugdliefjes brengt herinneringen terug en wakkert de gedoofde vlam aan. Jennifer Anniston onderzoekt wie haar mogelijke vader is in Rumor has it, vreemd maar goed gevonden scipt. De cheezy Hallmark Looking for Mr. Right bevat verbazingwekkend weinig romantiek en een slap verhaal. Aan de andere kant schitteren Drew Barrymore en Jimmy Fallon in de humor gevulde Fever Pitch (2005) waar de baseballgekte van Fallon een scheur veroorzaakt in hun relatie. De veelbesproken Fifty Shades of Grey vond ik overgewaardeerd, wat ik ook had verwacht PUNT. Een andere nieuweling is de sprookjesachtige levendig gekleurde Cinderella, de welbekende meisjesdroom blijft trouw aan het originele Disney verhaal. Het is een leuke film en even vermelden hoe knap de prins is.

Drama

In de dramasectie keek ik The theory of everything en Eternal sunshine of the spotless mind, een knappe film met een goed script en Jim Carrey in een non-mkomische rol. Realiteit en verbeelding/herinneringen vloeien artistiek samen. Loverboy met Monique van der Werff gaat vanzelfsprekend over de praktijken van een Loverboy die uiteindelijk verliefd wordt op zijn slachtoffer. De gekende Pearl Harbor gaat over de gelijknamige gebeurtenis tesamen met een driehoeksrelatie en een krachtige bromance. Byzantium brengt Saoirse Ronan en Gemma Arterton samen als vampieren die al jaren met geheimen leven. Een volwassen vampierenfilm die eerder focust op de problemen van het eeuwige leven. De knappe kunstzinnige opgroeifilm Where the wild things are volgt jonge Max die liever vlucht in zijn fantasiewereld dan de veranderingen in zijn familie te accepteren.

Song of the Sea past eigenlijk niet in een van deze genres. De avontuurlijke animatie-familiefilm is ontzettend mooi gemaakt, nog even goed als niet beter dan The Secret of Kells. Het verhaal over selkies en andere folklore wezens is prachtig en magisch. Het liet me trouwens denken aan Ponyo.

In een notendop – De films die ik adviseer zijn: Red Cliff, The Negotiator, Going by the book, Astérix aux jeux olympiques, The DUFF, Fever Pitch, The theory of everything, Pearl Harbor en Song of the sea!

Op YouTube ben ik geheel fan geworden van Dan en Mike die het kanaal Off the great wall en Double Chen hebben. Hun energie en charisma werkt aanstekelijk en hun videos zijn uiterst informatief, amusant en grotendeels Aziatisch onderwerpgebonden. Check zeker hun Shouju Anime en Aziatische remakes video.

Weet jij nog een aanrader?

Advertenties

4 gedachten over “Watching: Watchlist #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s