Personal

Personal: Tea Tag

Thee

Thee 2

Thee1

Was het niet voor Olivia ”Memoleaf” dan had ik nooit het bestaan van de  geinige Tea Tag geweten, eentje die elke theeliefhebber die zich aangesproken voelt mag invullen. Als je eerder koffieverslaafde bent, verwissel thee door koffie.

Met wie dronk jij je eerste kop thee? Hoe smaakte dat?
Ik weet eerlijk gezegd het antwoord hier niet op. In mijn herinneringen ben ik altijd omringd geweest met thee, dat komende uit een gezin waar de ouders op een dagelijkse basis thee drinken. Waarschijnlijk vond ik het erg lekker, aangezien ik tot op de dag van vandaag nog steeds met plezier thee drink.

Met wie drink jij graag thee?
Alleen. Tuurlijk komt het wel eens voor dat er gezamenlijk met de familie of met vrienden thee wordt gedronken, maar het is niet dat ik daarop ga wachten.

Op welke momenten van de dag drink je thee?
Ongeveer elke avond, maar in het weekend soms ook ’s middags en dan meteen een hele pot (anders moet je zo vaak opstaan). Als ik ziek ben dan ook bij het ontbijt samen met een beschuitje, licht verteerbaar voedsel.

Wat is je favoriete thee?
Ik probeer graag nieuwe theeën! Toch kom ik altijd terug naar een kleine selectie van thee bestaande uit een groene thee, kerstthee en Jasmine thee (yeeh).
Hoewel je me ook mag roepen voor een kop witte thee of herfstthee.

Wat is je favoriete theemerk?
Een specifiek theemerk als favoriet heb ik niet. Ik haal vaak her en der thee uit de winkel, dit kan zowel industriële theezakjes zijn uit de Delhaize als losse thee uit de Essenza of enige andere die ik ergens tegenkom. Mijn voorkeur gaat wel uit naar losse thee vanwege het uiterlijk, natuurlijk gevoel en vaak ook de smaak. Maar de theezakjes van de Albert Heijn zelf vind ik ook erg fijn en gebruiksvriendelijk.

Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?
Avontuurlijk zijn! Zie eerder antwoord.

Heb je aparte soorten soorten/smaken in huis voor je gasten?
Goh, wie doet dat? Mijn thee is jouw thee, maar je mag het niet meenemen naar huis. Meeste mensen proberen ook graag een ‘onbekende’ thee uit.

Waar koop jij je thee?
Overal. Natuurwinkels of grootwarenhuizen.

Hoe drink jij je standaard kop thee?
In een mok? Het liefst warm, maar dikwijls vergeet ik dat ik thee heb (staat het net uit mijn zicht zoals achter mijn computerscherm) en dan drink ik ijsthee.

Wat vind jij het lekkerst bij de thee?
Alles! Voor een zeer lange tijd vooral speculaasjes, maar toen mocht ik geen speculaas meer eten want vaak bleef het niet bij eentje. Tegenwoordig eet ik er niet iets speciaal bij of anders wat er in de voorraadkast ligt.

Een gemene: nooit meer thee?
Gaat niet gebeuren, onmogelijk! Ik drink niet veel verschillende dranken. Geen koffie, geen alcohol, geen frisdrank of energiedrank en op een aantal keer per jaar na ook geen vruchtensappen. Buiten water en thee blijft er niet veel meer over en thee brengt nog net die smaak aan mijn palet.

Koffie of thee?

Advertenties

10 gedachten over “Personal: Tea Tag

  1. Yaay, leuk dat je hem ook hebt ingevuld! ^^ Ik vergeet ook heel vaak dat er een volle mok thee naast me staat, en dan pak ik hem hardhandig op waardoor ik natuurlijk weer mors met m’n thee -_-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s