Food

Food: Aardappel poffen in de magnetron

Gepofte aardappel (1)

Gepofte aardappel (2)

Als er iets is wat Belgen graag doen is het barbecueën. Zeker in de zomer ruik je wel her en der een barbecue branden. In de weinige keren dat ik barbecue-eten at, nam ik voldoende van de groentenspiesjes, maiskolven en gepofte aardappelen. Aangezien wij geen barbecue in ons bezit hebben, maar wel een magnetron – maak ik hier graag gebruik van om mijn aardappel te bereiden. Dit is trouwens ook toepasbaar als het geen zomer is (wat je niet kunt met een barbecue) en zeer lekker met een klodder kruidenboter.

De formule voor het poffen van een aardappel is uiterst makkelijk zolang je een magnetron hebt:

  1. Neem een aardappel en was deze grondig.
  2. Prik een aantal keren in de aardappel met een vork.
  3. Verhit de aardappel gedurende 5 à 6 minuten in de magnetron op 750 Watt. Keer de aardappel halverwege om.
  4. Wikkel de aardappel in met aluminiumfolie en laat minstens 5 minuten rusten.

Je kunt twee aardappelen tegelijkertijd in de magnetron poffen, maar denk aan het totale volume dat je erin plaatst. Het liefst laat je de aardappelen een goed uur of nog beter twee garen. Hetgeen wat ik nog extra doe, is de ingewikkelde aardappelen knus tegen elkaar in een ovenhandschoen laten garen voor zoveel mogelijk warmtebehoud.

Smakelijk en wens me geluk op mijn eerste stagedag

Advertenties

7 gedachten over “Food: Aardappel poffen in de magnetron

  1. xd oke nog wel vreemd dat je magnetron ipv barbecue gebruikt :p maar het ziet er alvast best lekker uit 😉

  2. Geloof mij, Nederlanders zijn ook dol op barbecuen! Ik ben geen echte Nederlander denk ik, want ik vind het verschrikkelijk. Maar de gepofte aardappelen vind ik wel altijd heerlijk! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s