Personal

Personal: Uitstapje Maastricht

Maastricht (1)
Maastricht (2)

Albert Heijn Moestuintje
Maastricht (3)
Hoelang geleden was het dat ik me nog eens in Nederland bevond!? Het antwoord vind je ongeveer vijf maanden terug. Afgelopen zaterdag werd dat getal gereduceerd, want ik was net die paar kilometers de grens over in Maastricht.
Maastricht is een van mijn favoriete shopsteden. Ik ben er al zo vaak geweest, maar het gaat nooit vervelen. De hele week had ik ernaar uitgekeken en er naartoe gewerkt aangezien een zaterdag ‘vrij af’ zeldzaam is geworden, maar het was het allemaal dubbel en dik waard.

Het uurtje in de auto vloog voorbij. Het is erg prettig dat ik met het ouder worden steeds minder last heb van Motion Sickness. Eenmaal in het centrum aangekomen, gingen we (gehele gezin) eerst wat drinken bij Coffeelovers, waar ik voor het eerst een kop verse muntthee kreeg. Warm en tegelijk fris, erg vreemd maar best lekker en het is een zeer fotogenieke thee. Ik vind de foto zo geslaagd!

In hartje stad liepen we de ene na de andere winkel binnen. Zeker degenen die we niet hebben in België moest ik bezoeken. Winkels waar ik altijd een visite aan breng zijn De Tuinen, Etos, V&D en Schoenenreus. De shop-uitleg bespaar ik jullie, maar het komt erop neer dat er heel wat van plaatsvond.

Ik ben dus wel bekend met Maastricht maar nu gebeurde er toch iets nieuws. Uit het niets sprak een vrouw mij aan op zo’n manier dat je weet dat er iets gaat komen. Ik begon al in het Engels te vertellen dat ik geen Nederlands kon (kleine leugen). Natuurlijk sprak ze vloeiend Engels. Toen verkondigde de ze dat ze mij kon redden – dat ik God kon vinden en hij er voor mij was. Ik ben echt een heel open persoon en heb niets tegen religies, maar ik houd absoluut niet van dit soort ‘overtuiging’.  Uiteindelijk kwam ik weg met een folder waar het adres voor mijn ‘redding’ te lezen stond. Normaal schrijf ik niet over dergelijke zaken, want godsdiensten zijn voor sommigen een heel riskant onderwerp. Het is enkel omdat ik de plaats ken en dit mij echt verraste.

Na zeven uur van eelt creëren was het tijd voor de laatste activiteit van de dag. Wat is een Nederland-bezoek zonder winkelkarren vol te vullen bij de Albert Heijn? We hadden weer heel wat AH spullen nodig als Schuddebuikjes, krentebollen, Cassis en vla. Je mist toch heus wat als je gewend bent aan bepaalde Nederlandse producten. Bij het afrekenen vroeg de kassierster of we de Moestuinpotjes verzamelden. Mijn vader en ik reageerden allebei met ”Wat bedoelt u?”. Hoezo Moestuin, waar heeft ze het nou over – blijkt dat het de AH actie was. Uiteindelijk bleef ze ons maar potjes geven en we gingen er met een vijftiental vandoor.
Ik vind dit echt een leuk en nuttig concept. Diezelfde avond plantte ik er al drie (dille, veldsla en broccoli) en het allerleukste is dat we allemaal verschillenden hebben ontvangen. Enorm geslaagde dag!

Heb jij een uitstap gepland?

Advertenties

7 gedachten over “Personal: Uitstapje Maastricht

  1. Wat grappig dat je naar Maastricht bent geweest, ik woon er best dicht in de buurt! Bij coffeelovers kom ik ook regelmatig, vooral voor de lekkere gebakjes. En ja, AH heeft momenteel een héle grappige spaaractie .. moestuintjes , haha 🙂

  2. Aaahh wat leuk dat je een aantal kilometers dichterbij mij was dan normaal 😛 Ben zelf ook een echte thee leut :’) Ik kan mij trouwens ook helemaal vinden in jouw visie over geloof! Iedereen mag geloven wat hij/zij wil. Ik vind oprecht dat elk geloof mooi is. Maar ga het niet op andere mensen opdringen/overtuigen. Als mensen iets willen geloven, zijn ze slim genoeg om er zelf onderzoek naar te doen. Kan mij heel erg storen aan dit soort “overtuigings dingen”. Hebben jullie trouwens geen krentebolletjes en vla?! Is België toch íets meer anders dan ik dacht :O Ben benieuwd naar eventuele shoplogs 😉

    1. Krentebollen niet, het zijn hier vooral koffiekoeken en croissants. Vla kun je hier wel vinden, maar de prijs komt niet in de buurt van AH’s. *Hint Check morgen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s