Personal·School

Het studentenleven #8

De lessen zijn weer begonnen en je zal het weten ook. Mijn uurrooster was deze week ongemakkelijk vol gepland. Om gelijk terug in het diepe te springen, hadden we op vijf dagen 40 uur les (het liefste vanaf 8 uur ’s ochtends tot 18 ’s avonds). Om een beeld te scheppen bij de serieusheid ervan: vanavond was de tweede keer dat ik de zon zag. Zonneschijn, waar had jij je verstopt!

De lange dagen waren nogal een verandering. Natuurlijk onderschatte ik de situatie en nam ik systematisch te weinig eten mee van thuis. Rammelende maag, concentratiedips en een verdrietig lege brooddoos. Het helpt ook totaal niet dat er in mijn richting over niets anders dan eten wordt gepraat. Het is moeilijk om te peinzen over de werking van microgolfovens door de wrijving van waterstofmoleculen als je om de minuut aan eten moet denken: groenteloempia’s, couscous, tzatziki,… Maar nu heb ik wel mijn les geleerd voor de rest van het semester, daarom bestaat school.

Na een vijftal dagen in het vierde semester heb ik al een vaag idee over hoe de rest er gaat uitzien. Veel werken, verslagen en deadlines. Waar in het derde semester nadruk werd gelegd op de biologie en dieetpraktijken, lijkt het nu erg te draaien rond chemie en catering. Over catering gesproken: als alles volgens plan loopt, heb ik binnenkort stageΒ in een grootkeuken. Blijkbaar is het veel snijwerk en een uitgebreid opvolgend verslag (nog een verslag). Ik ben erg benieuwd.

Dit weekend staat ook al vrij bol. Tussen de labo-voorbereidingen, leesmateriaal en het schrijven van samenvattingen moet ik ook nog langs de winkel Oja en verzinnen wat te eten zondagavond – suggesties? Het overweldigt me, maar ik wil dit semester echt mijn best doen.

On that note: Op mijn terugweg ving ik nog een blik op van een chocolatier. Een hele troep mannen stonden er aan te schuiven om alsnog op Valentijn niet met lege handen aan te kloppen bij lief. Zo lachen, Valentijnsdag is al jaren op de veertiende februari maar ze leren het blijkbaar nooit.


Klik hier als je de video niet kunt bekijken

Advertenties

6 gedachten over “Het studentenleven #8

  1. Yikes, lange dagen zeg! Altijd voldoende ‘survival food’ meenemen! Er is niks zo erg als met een rammelende maag in de les te moeten zitten. En if all else fails: gewoon lekker iets uit de machine draaien.

  2. Wel heel vervelend dat je een strakke rooster hebt. Maar het is voor een goede toekomst!
    Ik houd van een schoonmaak als het nieuwe semester begint!
    Leuke video!!!

  3. Hahahaha ZO herkenbaar; die enorme stapel aan aantekeningen/samenvatting/andere scribbles.. :’) Wat goed dat je het zo netjes opruimt >.> Dat van mij eindigde altijd op een stapel en zodra de vloer aan t verdwijnen was, duwde ik het gewoon random in de boekenkast (wel in het “studie-deel” van de kast ofcourse :P). Lijkt mij inderdaad moeilijk om het over eten te hebben als je honger hebt. Het enige wat ik dan kan denken is “MUST EAT” *insert mad-woman face*

      1. Haha inderdaad! Maar ik moet zeggen, nu ik afgestudeerd ben, mis ik mijn vloer van aantekeningen totaal niet! Best fijn, een vloer die je dagelijks gewoon kunt zien en bewandelen :’)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s