Listening

Listening: Fifty Shades of Grey Soundtrack

Fifty Shades of Grey is happening! FSOG maakt al sinds de publicatie van het boek heel wat los. Met de enorm gepromote release van de film op Valentijnsdag binnenkort kan je er niet meer naast kijken. Of je er nu voor of tegen bent. Maar over de soundtrack van desbetreffende film is er al veel enthousiasme – ook voor mijn part. Het bestaat uit een aantal originele lieden gemaakt voor de prikkelende film samen met enkele bekende ouderen. De hele OST is verleidelijk en staat bol van gevoelens.

Tegen nu heb je vast de trailer wel ergens zien verschijnen. Op TV in de laat-avond uurtjes, de bioscoop of op Youtube waar je het om de haverklap voor je neus krijgt. Het vaste lied Crazy in Love is al langer gekend. Beyoncé levert twee lieden aan het album. De spoogachtige Haunted, diens bijpassende video kan prima voor een Lady Gaga clip doorgaan, en de vertraagde Crazy in love coverversie die rillingen geeft.
Earned It was het tweede lied waar ik tegenop botste. Even een bravo-moment voor de zanger Abel Tesfaye die zijn toonhoogtes op verrassende wijze verandert zonder schel te klinken, vooral die stemflip op het einde van zijn ‘it’. De achtergrondmuziek deed me denken aan I Put a Spell on you van Screamin’ Jay Hawkins. Over de videoclip … van mij had het ook bij de lyricsvideo mogen blijven of tenminste eentje zonder danseressen erbij. De feel van het lied is sexy en mysterieus.
Love Me Like You Do past naar mijn gevoel in hetzelfde rijtje als Love Me Harder van Ariana Grande en de eerder genoemde The Weeknd. Ellie Goulding met haar eeuwig unieke stem is weer een en al romantiek (How long will I love you en I need your love) en in haar synthpop element. Degene die in FSOG echt een romantisch verhaal vinden, kunnen zich in dit lied helemaal vinden. Het geheel klinkt lief, hoopvol en verliefd. De clip is erg smaakvol en eigentijds met gepaste snippets uit de film en zowel een klassiek geklede Ellie en als hoe we haar kennen. Skylar Grey’s I Know You komt in haar eerlijke stem verloren over. Het langzame ritme met pianoklanken en hoge tonen bergen emoties.
One Last Night van Vaults, die me onbekend voorkomt, bevat prachtige terugkomende vioolstukken en een piano, dat instrument vind ik er altijd bijpassen. Het is een prettige harmonische aanwinst op de soundtrack en uitstekende filmmuziek.
Ik ben erg blij met de krachtige bijdrages van Ellie Goulding en Skylar Grey op de soundtrack, deze verschenen ook op een van mijn andere favoriete OST’s namelijk The Host. Ook Weeknd’s lied en de geretouchede versie van Crazy in love worden vaak beluisterd.

Soundtrack list

Annie Lennox – I Put a Spell On You Video
Laura Welsh – Undiscovered
The Weeknd – Earned It Video
Jessie Ware – Meet Me In the Middle
Ellie Goulding – Love Me Like You Do Video
Beyoncé – Haunted Video
Sia – Salted Wound
The Rolling Stones – Beast of Burden
AWOLNATION – I’m On Fire
Beyoncé – Crazy In Love Video
Frank Sinatra – Witchcraft
Vaults – One Last Night Video
The Weeknd – Where You Belong
Skylar Grey – I Know You Video
Danny Elfman – Anna and Christian
Danny Elfman – Did That Hurt?

Wat zijn jouw gedachten over Fifty Shades of Grey: overgehypt, perfecte timing of iets anders?

Advertenties

10 gedachten over “Listening: Fifty Shades of Grey Soundtrack

 1. Ik heb de boeken nooit gelezen en de film zal ik waarschijnlijk pas zien als hij op DVD of Netflix komt. Ik kan er dus op dit moment geen mening over vormen. Maar die playlist is wel leuk!

 2. De soundtrack klinkt leuk, maar de boeken…
  Ik heb de eerste na een paar hoofdstukken weggelegd.
  Vond het niveau dokters-roman…
  En deze hype rondom de film… Het is een Amerikaans product, dus ik verwacht dat het vrij “soft” is ten opzichte van de boeken.

  1. Begrijp ik helemaal. Blijkbaar kreeg het toch snel zijn leeftijdsrating, weet enkel niet welke. Amerikanen zijn wel wat preutser inderdaad (op sommige vlakken).

 3. Oh my god, je bent geweldig! Het nummer van Beyonce vond ik fantastisch! Ik ga even naar die van The Weeknd luisteren, want zijn stem is amazing. Oké, ik geef het eerlijk toe, maar ik ga de film bekijken. :’) Niet in de bioscoop, download het gewoon ergens, want ik wil er geen geld aan uitgeven, haha!

  1. Een liefhebber hier! 😀 Klinkt exact als een vriendin van me – aan de ene kant wel en aan de andere kant niet. Kan je de nummers enkel aanraden.

 4. Leuke post. Ik heb persoonlijk helemaal niks met de boeken (niet gelezen, maar over gehoord.. kan ook niet anders he, haha) en de film interesseert me ook niet, maar “Earned It” van the Weeknd.. WOW. Ik ben momenteel helemaal verslaafd aan dat nummer 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s