Watching

Watching: Watchlist #1

Als een cinefiel kijk ik constant films, video’s en afleveringen van het een of ander. Geen ban op enig genre en ook geen limiet op het aantal.

Tijdens een filmavond kwam The Tall Man voorbij. Een misdaad/drama/horror flick over vermiste kinderen en de legende van The Tall Man met Jessica Biel en Jodelle Ferland. Het is een vreemde verwarrende film die van elke genre wat grijpt maar de plank misslaat in het logica departement.
Hierna moest er een komedie worden gezien. The Waterboy, waar de waterverzorger van een football team zijn talent voor het spel ontdekt, komt uit het repertoire van Adam Sandler en bevat die typische vroege echte Sandler humor. Dit is trouwens de enigste film van het artikel die ik best in de herhaling wil zien. De enige animatiefilm die ik laatst heb gekeken, is Fantastic Mr. Fox. Een aparte stop motion prent met de stemmen van George Clooney en Meryl Streep. De film lijkt op Wallace& Gromit creaties. Het originele verhaal is van Roahld Dahl, waar een vos zijn vossenstreken niet verleert wat hem en zijn familie in de problemen brengt. De humor was volwassener dan de vibrant gekleurde opnames lieten denken, maar in het algemeen een leuke film.

Qua actie ben ik helemaal aan mijn trekken gekomen. The Equalizer keek ik vooral vanwege jonge actrice Chloe Grace Moretz en saves-the-day Denzel Washington. Washington speelt een onverslaanbare vechtmachine met het hart op de goede plaats. Het verhaal ligt voor de hand maar bevat voldoende vechtpartijen om het spannend te houden. Verder heb ik een heuse Taken marathon gehouden. De eerste keer Liam Neeson in actie zien om zijn gekidnapte dochter terug te krijgen. Deze vond ik het beste van de drie. Hoe hij in de tweede te maken krijgt met de weerslag van zijn acties. Ik vind het nog steeds vreemd hoe hij zijn gevangenis kon situeren aan de hand van granaten. In de derde moet hij zijn onschuld bewijzen voor de moord van zijn ex-vrouw. Het beste stuk vond ik de race tegen de tijd in die snelle auto versus een vliegtuig.
In de verfilming van gelijknamige DC Comics strip The Green lantern verschijnt Ryan Reynolds groener dan ooit tevoren. Ik heb geen idee hoe het superheldenverhaal origineel verloopt, maar er zaten toch een aantal gaten in het script. Vreemde ongeloofwaardige momenten en onnodige versnellingen. Ook draagt hij een groen masker die zijn identiteit moet beschermen, [spoiler] dat doet het dus niet.
Op aanbeveling heb ik The Punisher overleefd. Een FBI agent, die spreekt met een diepe Bruce Wayn timbre, wiens hele familie wordt vermoord ter vergelding van de dood van een maffiazoon. The Punisher a.k.a. Frank Castle wilt enkel een welverdiende straf zien plaatsnemen en geen wraak. Het is een donkere maar gave Marvel productie met kleerkasten en een rol weggelegd voor John Travolta als rouwende maffiabaas.

De enigste serie van de hoop is de Japanse Kaichou Wa Maid-Sama. De serie werd me nog maar net aangeraden door Olivia of ik was al 13 uur verder waarin ik alle 26 afleveringen achter mijn kiezen had. Een overdreven schattige liefdesverhaal tussen it-boy Usui met stalkertrekjes en voorbeeldige zelfstandige leerlinge Misaki. Het valt helemaal in de trant van Ouran High School Host Club en zit bomvol Moe!Moe!

Welke film heb jij laatst gezien?

Advertenties

3 gedachten over “Watching: Watchlist #1

  1. AAAH! Ik zei toch dat Kaichou wa Maid-Sama leuk was c: Usui is echt geinig, ik ben blij dat je de serie leuk vond ^^ Ik herken het, vooral als een anime maar 13 afleveringen heeft dan ben ik dan een dag al klaar. Special A is trouwens ook leuk, lijkt erg op Kaichou wa Maid-Sama. Taken 2 en 3 heb ik nog niet gezien, maar misschien moet ik mezelf maar ook op een marathon trakteren (ergens in de vakantie misschien) ^o^

  2. Equalizer wil ik ook weer zien en heb je Taken 3 ook gezien? Liam Neeson is echt zo tof, je moet tombstones zien ook van Liam, echt een aanrader

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s