Beauty

Review: Kruidvat Behandelingsolie Tea Tree

Behandelingsolie Tea Tree (1) Behandelingsolie Tea Tree (2)
Het viel me opeens op hoe mijn voorhoofd steeds meer op een kiezelpad ging lijken. Om die reden zocht ik iets wat hardhandig zou optreden tegen onzuiverheden. Laat het nu zijn dat Tea Tree olie bekend staat omwille van zijn huidzuiverende werking. Origineel wou ik TBS variant proberen, maar de prijsrange hield me tegen. Vandaar dat ik met de budget versie aan de slag ging.
De tea tree lijn van Kruidvat bestaat uit vijf verschillende producten, waaronder de behandelingsolie. Aangezien ik eerder zeer tevreden was met een andere Kruidvat verzorgingslijn  (hun rozenwater) wou ik het er op wagen.

De behandelingsolie werkt aan de hand van het powerduo kamille en tea tree.
Kamille wordt vaak gebruikt vanwege zijn kalmerende effect op de gevoelige huid die geteisterd wordt door roodheden en inflamaties als acne. Tea tree wordt gewonnen uit de Tea tree boom (Melaleuca Alternifolia) en toegevoegd aan huidverzorgingsproducten omwille van zijn antiseptische werking, het zuivert de huid door bacteriën te doden. Bijkomende informatie: De behandelingsolie heeft een dermatologische goedkeuring.

De olie dient zo min mogelijk licht op te vangen aangezien vet-structuren erdoor kunnen veranderen. Het komt in een klein glazen flesje van 10 ml flesje met een hygiënische pipet, waar makkelijk mee te werken is. Het glas houdt enige UV-stralen tegen, maar het is toch beter om het op een donkere blek te bewaren. Volgens de beschrijving hoort de olie direct op onzuiverheden als puistjes of mee-eters te worden gedruppeld en erna in te laten werken. Er wordt niet gesproken over uitsmeren, aangezien het altijd beter is om zoveel mogelijk van onzuiverheden af te blijven, toch is het slimmer de olie uit te spreiden om te vermijden dat er product in je ogen terechtkomt. Olie en traanvocht wil je niet mengen.

Het product wordt snel opgenomen en laat een droge olieglans achter. De kamille/tea tree geur is sterk aanwezig maar niet storend. Ik heb de tea tree olie wekenlang elke avond op mijn voorhoofd aangebracht. Tot mijn vreugde is deze enorm opgeknapt. Er zijn nog steeds hardnekkige puistjes te spotten, maar het merendeel is spontaan verdwenen.
Mijn enige opmerking is dat ik graag nog het gehalte aan tea tree (Melaleuca Alternifolia Leaf Oil) had geweten aangezien deze in directe link staat met de effectiviteit van het product. Ook om eventuele allergische reacties in te kunnen schatten, want onverdunde tea tree olie kan voor neveneffecten zorgen. Nu zal dit bij een Kruidvat-product niet het geval zijn, toch een werkpunt voor de producent.

Ingrediënten
Caprylis/Capric Triglyceride: Vloeibare olie die de huid verzorgt en verzacht.
Melaleuca Alternifolia Leaf Oil: Kleurloze tot lichtgele olie die functioneert als anti-oxidant en antiseptica.
Chamomilla Recutita Flower Extract: Verzorgt en verzacht de huid.
Isopropyl Myristate: Vloeistof waarin andere ingrediënten oplossen.
Limonene:  Kleurloze vloeistof bijgevoegd voor zijn licht fris zoete geur.

Vrij van parfum en silicone

Prijs: €2,19

Gebruik jij een product om je huid te zuiveren?

Advertenties

11 gedachten over “Review: Kruidvat Behandelingsolie Tea Tree

  1. Toevallig, ik zag deze tea tree oil ook staan bij Kruidvat afgelopen week. Ik checkte de prijs echt 3x… Bij TBS is het zo veel duurder. Na deze review wil ik ‘m helemaal graag hebben.

  2. Ik heb ook een potje met tea tree olie staan. Gewoon, voor het geval dat. Als er een puistje opkomt, wordt deze meteen bestreden met de olie. Ik merk echt dat het dan sneller weer verdwijnt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s