Food

Food: Cinnamon Rolls

Cinnamon roll (1)

Wie had verwacht dat zoiets heerlijks zo makkelijk te maken was en daarbovenop ook nog eens veganistisch. Ik in ieder geval niet. Kaneelbroodjes stralen iets huiselijk uit en ze vullen elke ruimte met een warme kaneelgeur, daarnaast zien ze er erg leuk uit met hun spiraal vorm.

Het veganistische aspect zit hem in de keuze van melk en boter. De sojamelk kan zonder probleem vervangen worden door amandelmelk of zelfs gewone als je geen belang hecht aan de vegan eigenschap van de kaneelbroodjes. Als veganistische boter kun je Alpro Soya Bakken& braden gebruiken. Wanneer het aankomt op de hoeveelheid kaneel mag meer dan de aangegeven dosis ook. Trouwens, het tweemaal rijzen van het deeg laat ik altijd dichtbij de verwarming gebeuren.

Cinnamon roll (2)


Cinnamon Rolls

Ingrediënten
(16 porties)

1 zakje gist
240 ml sojamelk
65 g veganistische boter
1/4 tl zout
260 g zelfrijzende bloem
1/2 el kaneel
50 g suiker

Verwarm de melk tezamen met 3 el boter in een sauspan of gedurende 30 seconden in de magnetron, het moet niet koken. Zet opzij tot iets gekoeld zodat de gist erbij kan. Giet het melkmengsel in een mengkom en voeg er de gist aan toe. Laat het ongeveer een tiental minuten staan en voeg erna al roerend 1 el suiker toe. Meng er in gedeeltes de zelfrijzende bloem door. Het mengsel wordt nu kleverig en te dik om nog langer te kunnen roeren. Kneed het deeg stevig gedurende een minuut op een bloem waarna er een bal van wordt gevormd.

Spoel je mengschaal om met water en vet deze in met een dun laagje (zonnebloem)olie, hierdoor blijft de deegbal niet kleven, en laat de deegbal met plasticfolie erover gedurende een uur erin rijzen op een warme plaats.

Rol de deegbal uit tot een dunne rechthoek op een bloem bestoven werkplank. Vermeng 3 el boter, suiker en kaneel samen. Smeer het mengsel gelijkmatig uit over het deeg. Rol het deeg strak op langs de lange kant en plaats de rol met de naad naar beneden gericht. Met een stukje touw snijd de rol in eerlijke delen van 3,5 centimeter.

Beboter een bakschaal en plaats er de delen in, laat ertussen wat ruimte vrij. Vet de bovenkant van de rollen in met de overige boter. Bedek de schaal met plasticfolie en laat het rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor tot 175°C.
Bak de cinnamon rolls gedurende 25 minuten goudbruin en laat ze even afkoelen.


Nutritionele informatie: 1626 kcal (102 kcal/portie)

Vrij van lactose en ei; Bevat gluten


Smakelijk

Advertenties

6 gedachten over “Food: Cinnamon Rolls

  1. Yum, yum, yum!! Dit is echt een van mijn favo food <333 Wat mij betreft kan er niet genoeg kaneel in zitten 😉 Heb je het wel eens met glazuur geprobeerd? You will be hooked 😀

  2. oh wat fijn dat dit recept geheel veganistisch is! Ik heb een collega die veganistisch is en hij kan nooit mee eten als er getrakteerd wordt. Ik zal proberen aan dit recept te denken zodra ik jarig ben zodat ook hij er van kan genieten 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s