Beauty

Paddington komt eraan!

Een van de bekendste beren in de wereld komt binnenkort naar de bioscoop: Paddington!
Paddington

Paddington is een kleine, avontuurlijke beer uit Peru. Hij komt aan in Londen waar hij op zoek gaat naar een familie die hem wil adopteren. De Browns nemen de kleine Paddington op in hun gezin.

A young Peruvian bear with a passion for all things British travels to London in search of a home. Finding himself lost and alone at Paddington Station, he begins to realize that city life is not all he had imagined – until he meets the kindly Brown family, who read the label around his neck (‘Please look after this bear. Thank you.’) and offer him a temporary haven. It looks as though his luck has changed until this rarest of bears catches the eye of a museum taxidermist.

Ik was echt razend enthousiast toen ik de trailer van Paddington had ontdekt. Je herkent hem vast wel van Michael Bond’s boeken of anders de televisieserie. Het is een alleraardigst en iconische creatie in blauwe duffeljas en grote rode hoed. Het is door deze beer dat ik marmelade wou proeven! De komische film lijkt me perfect om te bezoeken met de gehele familie!

Er is heel wat gewisseld met acteurs voor de rol van Paddington. Zo werd de film gelinkt aan Colin Firth en Hugh Laurie, maar uiteindelijk is het Ben Whishaw geworden die de stem van Paddington verzorgt. Onlangs zag ik hem terug als Q in Skyfall, maar daarvoor kan je hem misschien herkennen uit Perfume (2006). Nicole Kidman speelt de snode taxidermist en dat zie ik helemaal zitten. Zeker na haar in actie te hebben gezien in The golden compass ook in de schurkrol – volgens mij komt dat wel snor. Ik hoop wel dat ze het beroep van taxidermist wat hebben verzacht in de film, want dat is toch vrij luguber voor een klein kind (en mij).
Mr. Brown wordt gespeeld door Hugh Bonneville wiens bekendste rol vast als Robert Crawley in Downtown Abbey is en Mrs. Brown door Sally Hawkins die eerder in de huid kroop van klassieke karakters als Anne Elliot in Persuasion (2007) en als Mrs. Reed in Jane Eyre (2011). Alleszins allemaal mensen die over een sterk Londens accent kunnen beschikken.

PADDINGTON™ and PADDINGTON BEAR™ ©
PADDINGTON™ and PADDINGTON BEAR™ ©

De reclamecampagne voor deze film is trouwens niet op kleine schaal. Van 4 tot 30 december neemt Paddington heel Londen in zijn greep en kun je hem op diverse locaties spotten. Vele Engelse beroemdheden hebben een van de 50 Paddington beelden gepimpt. Later worden de beelden geveild ten voordelen van de ”National Society for the Prevention of Cruelty to Children”. Zichtbaar in het straatbeeld, link met bekende personen en aandacht voor een goed doel. Ze hebben het  groots aangepakt!

Paddington wordt gereleased op 28 november. Hij is (volgens IMDB) pas te zien in Belgie vanaf 3 december en in Nederland moet je nog wachten tot 11 februari.

Kende je Paddington al? Komt deze op jouw lijst?

Advertenties

5 gedachten over “Paddington komt eraan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s