Food

Chocolate chip smartie cookies

Chocolate chip smartie cookies
Overheerlijke en semiverslavende koekjes met chocolade en crunchy smarties. Door twee al lekkere recepten (Stephanie Cooks confetti sprinkle cookies  en Michelle Obama’s white and dark chocolate chip cookies) te combineren met elkaar, kreeg ik er eentje om je vingers bij af te likken.
Chocolate chip smartie cookies1
Ingrediënten
350 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
125 g boter
120 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
375 g chocolade
125 g smarties/chocolade dragees

Verwarm de over voor op 180º Celcius. Begin met alle droge ingrediënten namelijk de bloem, bakpoeder, zout, suiker en vanillesuiker te vermengen in een grote kom. Mix in een andere schaal de in klein gesneden blokjes boter en eieren. Hak of breek de chocolade in makkelijk vermengbare stukken. Gooi het vochtige mengsel, chocolade en smarties/chocolade dragees bij het droge mengsel. Vorm op een ingevette bakplaat of eentje met bakpapier of siliconen mat ronde schijven, laat voldoende ruimte ertussen. Bak de koekjes gedurende 10 tot 12 minuten in de oven en laat ze erna nog 5 minuten afkoelen.
Chocolate chip smartie cookies3

Advertenties

12 gedachten over “Chocolate chip smartie cookies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s