Food

Bananenmuffins

Een bananenmuffin, iets wat lijkt op bananenbrood maar dan in de simpele muffinvorm. De voedzame muffins komen zacht uit de oven en smaken heerlijk zoet. Op aanvraag is het recept voor deze smakelijke muffins er dan. Al even makkelijk te maken als alle recepten uit het ”1 beslag, 100 muffins” bakboek, die ik nog steeds aan het afwerken ben, momenteel heb ik ongeveer 13 recepten gemaakt.
Bananenmuffins2
Ingrediënten
50 g rozijnen
3 el sinaasappelsap
6 el zonnebloemolie
140 g bloem
140 g tarwebloem
3 tl bakpoeder
120 g basterdsuiker
2 bananen
100 ml magere melk
2 eieren
Koekkruiden toevoegen naar smaak (ik houd van een heleboel kruiden erbij)

Wel de rozijnen in de sinaasappelsap voor een uur. Vermeng in een kom de gezeefde bloem, tarwebloem, bakpoeder en basterdsuiker. Prak in een andere kom de bananen en voeg er de melk aan toe. Meng de zonnebloemolie, rozijnen en geklopte eieren erbij. Vermeng kort het vochtige mengsel bij het droge. Verdeel het beslag in muffinvormen en bak in een 200° Celsius voorverwarmde oven gedurende 22 minuten tot ze er goudbruin uitzien. Laat ze nog vijf minuten rusten en eet smakelijk.

Advertenties

15 gedachten over “Bananenmuffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s