Beauty

Het studentenleven #4: moeilijkste V&D vakken

Food
Half september gaat het nieuwe school-semester in. Er zijn vast mensen die graag wat tips zouden willen voor mijn richting. Dit artikel is dus niet relevant voor iedereen, het is specifiek voor de eerstejaars voedings-en dieetkunde en geïnteresseerden.

Het is vooral opletten geblazen voor leerlingen die doorstromen vanuit een richting met weinig wetenschappen. Studenten die vers van de hotel-of bakkersschool komen en naar mijn medeweten ook TSO studenten. Ookal komt het woord wetenschap niet voor in de naam, het is er wel degelijk. Nog even zeggen dat ik dit artikel heb gebaseerd op het aantal herexamens. In het eerste jaar V&D had ruwweg elke student minstens een herexamen.Physics
De “moeilijkste” vakken zijn onder andere fysica van het eerste semester, inleiding tot de chemie tweede semester, fysiologie (werking van het lichaam) en voedingsleer (menselijke stofwisseling). Het moeilijke aan Fysica vind ik het feit dat er zoveel (Griekse) letters gebruikt worden in formules en dat soms dezelfde letter drie verschillende betekenissen kan hebben. Neem de letter “m” bijvoorbeeld: het kan staan voor meter, massa of milli. Chemie is zoiets dat je helemaal moet begrijpen omdat er vooral veel toepassingen worden gevraagd. Fysiologie en voedingsleer omvat zoveel, velen details die allemaal belangrijk zijn.

Om het uit te balanceren zal ik ook de vakken vermelden waar de minste herexamens voor waren. Dat betekent niet dat je er helemaal niks voor moet doen. Het zijn voornamelijk de mondelingen die beter uit de bus komen, waaronder degene voor Workshop voeding (diëtistenkennis) die eerder valt dan de feitelijke examenperiode. Informatieverwerking is ook eentje waar men beter op scoort aangezien velen best al veel weten over computerprogramma’s.

Hopelijk was het een beetje informatief.

Wat studeer(de) jij of ben je meteen het werkleven ingedoken?

Advertenties

2 gedachten over “Het studentenleven #4: moeilijkste V&D vakken

  1. Ik heb effe biomedische wetenschappen gevolgd, maar ik had echt niet de nodige basis in wiskunde en fysica (ik had Latijn-Talen gevolgd) dus ik ben dan na drie weken al overgeschakeld naar Frans en Engels. Dat was veel makkelijker voor mij. Maar eigenlijk heb ik soms toch wel spijt dat ik het niet geprobeerd heb…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s