Beauty

Voorbereiding is het halve werk

Het is zeer vervelend als je op een afspraak komt en je merkt dat je iets essentieels bent vergeten, je te laat komt opdagen bij een evenement want je was fout gereden of je mist de bus want je had net iets te vaak op de snooze button gedrukt. Hier enkele voorbereidende tips die je kunt gebruiken voor onder andere: afspraken, eerste schooldag of grote gebeurtenissen.

Outfit If you can find the time3

Transitie
Ben jij gevoelig voor tijdsverandering: van vakantie-naar werktijd? In de vakantie kun je lekker lang uitslapen en rustig je dag beginnen. Naargelang je werk of school moet je vroeg opstaan en je daarna in turbospeed klaarmaken. Begin een week van tevoren je wekker steeds een halfuur of uur vroeger te zetten, zo kom je niet meer slaapdronken op je afspraak.

Time-management
De laatste Jaren ben ik me erg bewust van de tijd. Ik haat het om ergens te laat aan te komen, zelfs zo erg dat ik liever 50 minuten te vroeg aankom dan 5 minuten te laat. Ik heb zelfs eens een bloedneus gekregen door de stress van een mogelijke deadline. Om die reden is het handig om te weten hoelang elke actie duurt. Zo weet ik dat ik een kwartier nodig heb om te eten, 25 minuten fietsen waarvan een kwartier tot aan de stoplichten en dan nog tien minuten, maar een halfuur als ik wind tegen heb.

Schoolbenodigdheden2Organisatie
Het bespaart je tijd en frustraties door zaken vooraf te bedenken: welke outfit je gaat dragen, wat je moet meenemen (documenten, geld of paraplu) en waar je moet zijn. Vermijd op deze manier situaties waarin je ontdekt dat je gelukshirt in de was is ligt of je nergens meer een compleet paar sokken vind. Een simpele to do list helpt je zeker.

Repetitie
Als ik ergens moet zijn waar ik nog nooit ben geweest dan google maps ik eerst het adres, stippel de beste route uit en vermeld eventuele stops. Heb je nog de kans om een testrit te maken, raad ik dat ook best aan want je weet nooit of er ergens wegwerkzaamheden aan de gang zijn of andere speciale blokkades op je weg liggen en zo kun je je ook beter oriënteren.

Mentaal
Zelfs als je alles in de praktijk hebt gebracht, moet je er daarnaast mentaal voorbereid zijn. Weten wat je gaat zeggen, welk doel je wilt bereiken en wat je uit de afspraak wilt. Het is een zeer open tip, maar best in te vullen afhankelijk van de situatie.

Weet jij nog een tip?

Advertenties

5 gedachten over “Voorbereiding is het halve werk

  1. Hmm de ti^s da ge geeft klinke een beetje belachelijk (eerst 😉 ) maar zijn echt ng wel goeie tips, mijn tip is: ken de persoon waarmee je afspreekt: een vriend(in) die vaak te laat komt wel, 5 minuten extra maakt niet uit, een vrien(in) die altijd op tijd komt: zelf op tijd zijn of zelfs 5min vroeger een jobinterview: 10 minuten op voorhand veel beter 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s