Beauty

Summer songs III

Mijn muziekorgaan is compleet in de war deze zomer. Mijn muziekbibliotheek stamt nog vanuit het jaar 2008 af of ouder zelfs. Dus toen de radio opstond wist ik niet wat ik hoorde, waar is al de tekst – waarom hoor ik enkel tonen. Maar je weet hoe dat gaat met gewenning.

Je wordt geïntroduceerd tot een nieuw lied

  • Eerste keer: ugh
  • tweede keer: mmh
  • derde keer: yeah

Dat is ook de reden waarom de sommige summer songs van dit jaar een tikje anders zijn dan die van de voorbijgaande.

Een uitermate geschikt voorbeeld is “I Mean It” van G-Eazy ft. Remo! Ik ben verre van een rapmeid: de lage broeken, petten en extensief gebruik van vloekwoorden. Het enigste wat wij gemeen hebben is de aantrekkingskracht voor bling. Zeg nou zelf de beat in dit lied is echt zalig, I mean it.

Ik ben een fan van HYUNA en haar nieuwste single “‘빨개요 (RED)” is daar geen uitzondering. Ja de clip maakt me lichtjes ongemakkelijk aangezien ze steeds verder gaan met haar sexy imago, toch als je die achterwege houdt is het erg aanstekelijk. Vind je trouwens ook de referenties naar Miley Cyrus, Katy Perry en Lady Gaga terug?

Meer naar de reggea zijde van de muziekbusiness vind je MAGIC! met “Rude”, een echte meezinger en eentje die makkelijk blijft hangen in je hoofd. Waarschijnlijk ben ik het snel beu, vooral als radiostations het helemaal grijs zouden draaien maar momenteel nog niet. Check ook het fake kostuum shirt!

Dit moet gewoon het zomerlied van het jaar worden! Nico & Vinz scoren met “Am I Wrong” in elk land en wie kan het ze kwalijk nemen. De clip vind ik tevens zeer mooi. Het legt perfect Afrika’s pracht vast.

Weet jij nog een aanrader?

Advertenties

8 gedachten over “Summer songs III

  1. mijn favorieten van nu zijn ‘I want you so hard (boy’s bad news)’ en ‘Wannabe in LA’ van Eagles of death metal en ‘Left hand free’ en ‘Breezeblocks’ van Alt J. Ook Trainwreck 1979 van Death From above 1979!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s