Beauty

Tv-serie verslavingen update

Series5Lang geleden dat ik mijn favoriete series op een rijtje heb gezet. Sinds juni 2012 is er wel wat verschoven in mijn kijkplanning: series eindigden of ik eindigde het met de serie. Momenteel hebben de meeste een hiatus, maar binnenkort lees herfst beginnen ze allemaal weer met uitzenden. Oh happy day!Series2
Person of Interest
Genre: actie, drama, mysterie
Speelduur: 43 minuten
Seizoen: 4

Een vroeger CIA agent wordt gerekruteerd door een geheimzinnige billionair om geweldadige misdaden te voorkomen.

Seizoen 3 eindigden ze met een heftige scene waar de hoofdpersonages John Reese (Jim Caviezel), Harold Finch (Michael Emerson) een Sameen Shaw (Sarah Shahi) een beslissing moesten nemen over leven en dood om hun eigen levens te redden. Daarna slaat de gehele groep op de vlucht doordat de machine uiteindelijk toch in de handen is gevallen van de slechterikken en hun identiteiten niet langer meer verborgen zijn.

Ik vind het ontzettend jammer dat ze Joss Carter (Taraji P. Henson) hebben vervangen door een andere vrouwelijke protagonist, namelijk Sameen Shaw. Zij zorgde juist voor die good cop – bad cop situaties en Shaw is eerder de vrouwelijke versie van Reese, net zo stil en emotieloos. Toch wil ik graag weten hoe de schrijvers zich uit deze hachelijke situatie gaan bevrijden!
Series3
Bones
Genre: komedie, drama, misdaad
Speelduur: 40 minuten
Seizoen: 10

Een forensische antropologe en een FBI agent vormen samen een team die doodsoorzaken onderzoeken.

Hun seizoensfinale was wel eentje waar je niet bij moest knipperen. Na een enigmatische strijd geleverd door Seeley Booth (David Boreanaz), die nog maar eens zijn skills laat zien, eindigt de aflevering met Booth in het ziekenhuis en daarnaast ook nog eens gearresteerd door zijn eigen instantie en Brennan (Emily Deschanel) in paniek. Heel het universum was ondersteboven gekeerd. Er is zeker sprake van een groot complot waar de overheid of iemand met sterke connecties tot het gerechtssysteem achter zit, maar wie?

Bones volg ik al trouw vanaf de geboorte. Het heeft zijn ups en downs gehad, vooral de ellelange pauzes tussen de afleveringen waren een crime en hun laatste jaargang pakten ze steeds controversiële onderwerpen aan wat zorgde voor geladen afleveringen. Seizoen 9 vond ik wat minder, maar na deze laatste minuten heb ik een antwoord nodig.

Series
The Mindy Project
Genre: komedie
Speelduur: 30 minuten
Seizoen: 3

Een jonge gyneacologe blanceert haar persoonlijke en professionele leven omgeven door wispelturige collega’s in een klein kantoor.

Kan ik even zeggen Danny Castellano (Chris Messina) en Mindy Lahiri (Mindy Kaling) eindelijk samen! Dat is ongeveer de slotgedachte van seizoen 2. Na een heleboel romantische momenten, gestolen blikken en ongewilde break-up hebben ze elkaar weer gevonden bovenop de Empire State Building overduidelijke Sleepless in Seattle verwijzing. Wat nu? Gaan ze de relatie verder uitbouwen of halen ze de nijd van de hele fangroep over zich heen door het vroegtijdig af te breken en dan is er nog Peter Prentice (Adam Pally) die zijn casanova jaren achter zich wil laten voor een serieuze relatie.

Ik houd van deze humor: grappig tot op het bot. Het is op momenten wat bruusk maar altijd op een aanvaardbare manier. De vele links naar het hedendaagse leven, celebrity namedropping en Mindy’s quirky outfits houden de serie actueel.

Series1
Brooklyn Nine-Nine
Genre: komedie, misdaad
Speelduur: 23 minuten
Seizoen: 2

Jake Peralta, een onvolwassen maar getalenteerde NYPD detective in Brooklyn’s 99th district, komt onmiddellijk in conflict met zijn nieuwe korpschef, de serieuze en strenge kapitein Ray Holt.

Seizoen een eindigde zo snel met Jake Peralta (Andy Samberg) op het punt om undercover te gaan nadat hij zijn gevoelens had opgebiecht aan collega Amy Santiago (Melissa Fumero). Daarnaast niet te vergeten moment waar Charles Boyle (Joe Lo Truglio) wakker wordt naast Gina Linetti (Chelsea Peretti).

Ik ben echt enorm blij dat deze serie een tweede seizoen erbij krijgt! Andy Samberg, moet ik nog meer zeggen. Ik was altijd al fan van zijn sketches in Saturday Night Live en zijn muziekgroep The Lonely Island, maar in deze serie knalt hij echt. Natuurlijk moet je niet alle andere factoren vergeten die in deze serie meespelen: de uiterst verschillende karakters, de diverse humorsoorten die compleet in tune zijn met de mijne en andere luchtige zaken die maken voor een halfuur lachen.

Wat is jouw Tv-serie verslaving?

Advertenties

14 gedachten over “Tv-serie verslavingen update

  1. Leuk om te zien welke series jij graag volgt! Ik vind zelf Supernatural, Sleepy Hollow en Pretty Little Liars erg leuk, alleen heb ik van die eerste twee alle afleveringen die tot nu toe beschikbaar zijn al gezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s