Beauty

30 dagen zonder spiegel

mirror-mirror-on-the-wall-who-s-the-fairest-of-them-all
Hallo, mijn naam is Jasmine en ik ben een ijdeltuit. Als een ware challenge heb ik mezelf uitgedaagd om een maand lang niet in de spiegel te kijken. Er was een groot risico voor Yetiisme, maar dat weerhield me niet.
Chelsea-Vanity3

Bron: homedit.com

Het is niet zeldzaam dat er minstens drie keer per dag in de spiegel word gekeken: zit mijn haar wel goed, heb ik niets tussen mijn tanden zitten, zie ik daar een lipsticksmeer. In deze maatschappij waar er op het uiterlijk wordt beoordeeld en magazine covers het ideaalbeeld stellen, wou ik mezelf testten om eens te kijken of ik het aankon om dertig dagen lang niet in een spiegel te gluren. Dertig dagen klinkt lang in spiegeljaren, maar na een week maal je niet meer om je uiterlijk.

De eerste dag viel het mij op hoe vaak ik uit automatisme in een glanzende oppervlak wou staren. Er zijn letterlijk talloze spiegels in mijn omgeving. Op mijn kamer alleen al tel ik er drie, daar is mijn compactspiegel niet bijberekend. De losse spiegels werden verplaatst en de vaste spiegel werd bedekt met een kussensloop. Ook heldere ramen of de toiletspiegels boven de wastafel hoorden in de categorie “te vermijden”.
Soms was de enige solutie om mijn ogen gericht te houden op de grond tot het gevaar was geweken. Ik schrijf het wat dramatisch neer maar als je er echt op zou letten, zou het je verbazen.
Na een week maakte mijn uiterlijk me niets meer uit, want ik had belangrijkere dingen aan mijn hoofd (examens), dus liep ik erbij als een slob of een hippie. Het enige wat er toch aan me knaagde was het pincet. Ik heb de aanleg voor een lichte unibrow en dat is niet al te charmant (al vind ik datzelf).

Welgeteld dertig dagen later lichtte ik mijn ogen op een spiegel en je kan je de schok wel inbeelden. Een ware wild child staarde terug en de pincet werd razendsnel terug in ere hersteld. Haargroei uit de som gehaald, vond ik het toch een goede ervaring. Je hebt meer tijd voor zelfreflectie dan spiegelreflectie en tot het einde toe werd ik op precies dezelfde manier behandeld als altijd. Het kan hypocriet overkomen uit de mond van een semi-beautyblogger, maar de conclusie is dat niet alles draait om het uiterlijk!

beauty-is-how-you-feel-inside-and-it-reflects-in-your-eyes-it-is-not-something-physical-quote-1

 

Durf jij het aan?

Advertenties

12 gedachten over “30 dagen zonder spiegel

  1. Wauw, dat je dit gewoon hebt gedaan! Ik zou het denk echt snel opgeven haha. Enige om er achter te komen is om deze challenge uit te proberen ^^

  2. wow, wat vet dat je dit hebt gedaan! nou ik zou het echt niet kunnen, ik hou veel te veel van beauty en fashion om zonder spiegel door het leven te gaan haha. xo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s