Food

Udon noodles

Udon noodles
Ik sta altijd open om mijn culinaire horizon te verbreden: nieuwe ingrediënten te ontdekken en mijn smaakpapillen te laten werken. Toen ik voor het eerst hoorde over udon noodles op My Linh’s blog (een ware foodsource) was mijn interesse meteen gewekt.Udon noodles1
Udon noodles zijn van Japanse oorsprong. De noodles zijn een mengeling van tarwebloem, water en zout, dat wordt uitgerold tot dikke, zachte, witte slierten.

Uit de Xenos kocht ik een pakket al voorgekookte noedels. De voorgekookte versie is nog sneller klaar dan de gedroogde pakken die je kunt vinden in winkels. Aangezien ik enkel broccoli als verse groente in huis had, kwam de hele stronk in een pan met groentebouillon terecht. Deze werd gekookt tot haast knapperig, dit is wanneer de pan van het vuur komt en de noodles erbij kwamen en het nog een drietal minuten bleef staan. Alles in een kom met daarbij nog twee eetlepels ketjap, wat gember en knoflookpoeder.

De noodles op zich proeven licht en makkelijk verteerbaar. De smaak komt echt van de rest in je kom. En een prijs voor degene die noodles kan eten zonder te knoeien of slurpen.

Udon noodles2

Eet jij ooit noodles?

Advertenties

9 gedachten over “Udon noodles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s