Food

Aziatische snacks

Aziatische snacks

In een moment waarop ik mezelf wel wou trakteren op nog maar eens wat spannende Aziatische snacks, stopte ik bij mijn vertrouwde toko en haalde er drie onbekende etenswaren uit de rekken.

Aloe vera juice

Als eerste de aloe vera drink. Al enkele keren ervoor heb ik stilgestaan bij dit flesje, maar uiteindelijk werd mijn nieuwsgierigheid naar dit Koreaans product te groot. Blijkbaar heeft een zeer zuiverend effect op het lichaam.

Over het inwendig gebruik van aloe vera: de aloe vera plant heeft van nature een laxerende werking, vanwege de krachtige stoffen antrachinonen. Bij overmatig gebruik verstoort het de darmwerking waardoor men last kan krijgen van krampen of diarree. Het wordt aangeraden om rond de 120 ml per dag te drinken en na opening te bewaren in de koelkast.

De aloe vera drink ruikt en smaakt als een een zoet waterijsje met kleine stukjes pulp zoals je ook in sinaasappelsap kunt terugvinden. Het geheel deed me ietwat denken aan lychees. Ik vond het best smaken, maar niet iets voor elke dag vanwege de kcal van de glucose-fructosesiroop waardoor je net zo goed een cola kunt drinken.

Want want meergranen rijstwafel
Als tweede item ging ik voor een eetbare snack. De Want want meergranen rijstwafels. Het zijn zoet-zoute lichte koekjes uit Taiwan, die zeer veel weg hebben van cracottes. Van het meergranengedeelte merkte ik niet veel. Het is geen wauw product, maar wel iets waardoor je er weer een uur tegenaan kan. Uit de voedingswaarde werd ik niet heel wijs, maar ik geloof dat de volgorde als volgt luidt: kcal – eiwitten – vetten (verzadigd vet – onverzadigd vet) – koolhydraten en de laatste gok ik als zout aangezien deze in milligram is gegeven.

Papaya juice
Als laatste item greep ik naar de Papaya juice gemaakt in Taiwan. Het is papaja sap gemixt met melkpoeder en gecondenseerde melk. Het werkt eveneens tegen constipatie, enkel is deze niet erg lekker. Ik kreeg het gevoel alsof ik exotische shampoo dronk. Er was geen voedingswaarde-etiket bijgesloten, maar wat ik vond over papaja melk is dat het best hoog in vet en suiker kan zijn.

Weet jij nog een aanrader?

Advertenties

8 gedachten over “Aziatische snacks

  1. Jammer van die papaya juice…het had potentie kunnen hebben, het klinkt namelijk wel lekker. Tja en de hoge glucose-fructosesiroop is toch wel iets om op te letten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s