Beauty

Leerrijke boeken

Leerrijke boeken
Hoe beter je tijd besteden dan je bezig te houden met leerrijke verhalen. Het is al een tijd geleden, maar de informatie die je krijgt in de drie boeken die ik tegen het lijf ben gelopen, is zeer hulpvaardig.

“How to do the right thing in any situation” Ik ben heel geïnteresseerd in de correcte manier van reageren in bepaalde (moeilijke) situaties. De gepaste aanspreking, de maximale tijdsspanne die aanvaardbaar is tot er een respons gegeven moet worden of hoe je kunt reageren bij een overlijden. Het komt allemaal voor in Raise your social IQ van Michael Levine. Het boek is enig wat ouderwets (1998), maar bevat nog steeds toepasbare tips.

In this modern, stress-filled time, people face many awkward situations: the dating scene with all its pitfalls; friends going through grief and loss; job difficulties and other personal problems; the woes of love, friendship, and profession.
To avoid gaffes and goofs and other embarrassments, we need to bring our social I.Q. into the twenty-first century. This book defines manners and etiquette for how we live today and shows readers how to keep their mouths foot-free.
Goodreads

Get the edge van de hand van public speaker en life coach Anthony Robbins is het meest motiverende boek ooit. Volgens het levensmotto “Live your life to the fullest” neemt hij alle onderwerpen onder handen die je zouden kunnen stoppen om het beste uit je leven te grijpen en geeft je alle redenen om te genieten van het leven. Dit aan de hand van anekdotes en verhalen. Vaak vindt ik zulke handelingen zeer charlatan overkomen, toch mist in zijn overbracht die valsheid.

What do you need to maximize the quality of your life? What are the strategies that will give you the edge physically, emotionally, financially, and with your relationships? In this powerful seven-day program, Anthony Robbins will personally coach you and passionately entertain you as you begin to implement the proven strategies and tools for achieving the results you want and deserve–faster than you may ever have imagined possible!
Amazon

Een boek waar ik werkelijk van heb genoten is The geography of bliss van Eric Weiner. In zijn eigen woorden “One Grump’s Search for the Happiest Places in the World”. Het onderwerp waar geografie bepaalt welke plaatsen de meest blije mensen herbergt, sprak me meteen aan en zijn manier van vertellen is ontzettend vlot en humoristisch, zonder de kracht van zijn boodschap te verliezen. Vanwege dit succes staat zijn ander boek Man Seeks God zonder omwegen op mijn verlanglijst.

Part foreign affairs discourse, part humor, and part twisted self-help guide, The Geography of Bliss takes the reader from America to Iceland to India in search of happiness, or, in the crabby author’s case, moments of “un-unhappiness.” The book uses a beguiling mixture of travel, psychology, science and humor to investigate not what happiness is, but where it is. Are people in Switzerland happier because it is the most democratic country in the world? Do citizens of Qatar, awash in petrodollars, find joy in all that cash? Is the King of Bhutan a visionary for his initiative to calculate Gross National Happiness? Why is Asheville, North Carolina so damn happy? With engaging wit and surprising insights, Eric Weiner answers those questions and many others, offering travelers of all moods some interesting new ideas for sunnier destinations and dispositions.
Amazon

Heb jij nog een boektip?

Advertenties

3 gedachten over “Leerrijke boeken

  1. Hmm lijken mij wel leuke boeken 😀 verder heb ik niet echt een leerrijk boek voor je klaarstaan 😉 (suprise :p)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s