Beauty

Over mijn studierichting: Voedings-en dieetkunde

Onlangs eindigde mijn eerste jaar als voedings-en dieetkunde-student aan de hoge school. Zelf wist ik niet precies wie, wat en hoe. Ik schreef me gewoon in. Maar aangezien binnenkort meerdere studenten de keuze zullen, maken welke studierichting ze op willen en soms ook geen compleet plaatje voor zich hebben, praat ik je even bij. De onderwerpen die voorbijkomen zijn onder andere je studievakken, lectoren, medestudenten en tips.
Als je geรฏnteresseerd bent in de richting die ik volg of gewoon graag meer wilt weten.

Eerstejaarsvakken

 • Eerste semester
 • Chemie
 • Celbiologie
 • Menselijke biologie
 • Workshop Fysica
 • Workshop voeding
 • Theorie voeding
 • Voeding en voedingswarenkennis
 • Wiskunde
 • Communicatieve & sociale vaardigheden
 • Informatieverwerking
 • Veiligheid & hygiรซne

Tweede semester

 • Voedingswarenanalyse
 • Bio-organische chemie
 • Fysiologie
 • Voedingsleer
 • Workshop Fysica
 • Workshop voeding
 • Theorie voeding
 • Psychologie
 • Communicatie Frans

Hopelijk helpt het en veel geluk

Advertenties

5 gedachten over “Over mijn studierichting: Voedings-en dieetkunde

 1. Superleuk Jasmine! Ik wist niet dat je deze richting studeerde. Ik vraag me af of de studie in Nederland ook zo wetenschappelijk is ingesteld. En dat er verteerbare en niet verteerbare suikers bestaan: dat wist ik niet, holy cow! Goed infrmatief filmpje ๐Ÿ™‚

  1. Dankje Nilou, ik neem aan van wel. Er is wel nog een verschil tussen deze richting volgen op de hoge school of uni, want op uni is het blijkbaar nog wetenschappelijker en tekstboek gerichter.

   1. Ja, daar heb je helemaal gelijk op het HBO is het inderdaad minder wetenschappelijker. So interesting allemaal ๐Ÿ˜€ Je moet echt vaker delen wat je leert op de uni, hoor! Hartstikke leuk om te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s