Beauty

TV Shows that ended too soon

Het moment waarop je ontdekt dat je favoriete serie, die je al een heel seizoen lang trouw volgt, gestopt blijkt te zijn. Het ergste is als de serie je laat hangen in de lucht, een open eind of eentje waardoor meer vragen de pan uit rijzen dan er beantwoord worden. Ook die gewoonte om je avond af te sluiten met een aflevering wordt doorbroken. Dat overkomt elke serie-liefhebber wel eens. Van de volgende drie series, die behoorden/behoren tot mijn favorieten, verschenen geen nieuwe afleveringen meer.

The secret circler

The Secret circle

De perfecte serie om het cliffhanger scenario mee te illustreren. In de laatst minuut zie je de groep uiteenvallen, terwijl er andere onwelkome gasten aankomen. Gebaseerd op de gelijknamige boeken van L.J. Smith (bekend van The Vampire Diaries). Terwijl The Secret Circle nog potentieel had, vertrok het al na 22 afleveringen. Oke in het jaar 2011 waren er her en der bovennatuurlijke series en de laatste drietal afleveringen waren wat merkwaardig, maar deze serie was donker met een jonge cast, wat normaal gesproken had moeten aanslaan.

De 16-jarige Cassie verhuisd van Californië om te wonen bij haar grootmoeder in Chance Harbor, Washington. Daar wordt ze verliefd op een mysterieuze jongen genaamd Adam, maar ze ontdekt als snel dat Adam al een koppel vormt met Diana. De leider van een groepje elite studenten die ook heksen zijn, waar zij perfect bijhoort.

De cast bestond uit onder andere Britt Robertson als “Cassie Blake” (Avalon High, The Family Tree), Phoebe Tonkin als “Faye Chamberlain” (H20: Just add water, The Vampire Diaries, The Originals) en Chris Zylka als “Jake Armstrong” (Teen spirit, Bloodline).

 

The Finder

The Finder

Het begon in mijn ogen als een zij-verhaal van een Bones aflevering, maar het draaide uit op een komische detectiveserie met in de hoofdrol een vreemd brein. Toch draaide het enkel voor 13 afleveringen.

Walter Sherman is een Irak veteraan die hersenschade kreeg door een bomexplosie. De schade motiveert Walter om dingen te vinden, hij ziet connecties waar meeste er geen ontdekken. Hij wordt bijgestaan door zijn juridisch adviseur en bareigenaar Leo Knox, US adjudant Isabel Zambada en voorwaardelijk vrijgelaten tiener Willa Monday.

Het leuke aan deze serie is de invalshoek. Bij veel misdaad/detectiveseries is het plot al duidelijk vanaf het begin. Hier verschijnen er verschillende obstakels die alleen door het brein van Walter te begrijpen zijn. In de serie worden de rollen gevulde door Geoff Stults als speurneus “Walter Sherman”, Michael Clarke Duncan als spierbundel ex-advocaat “Leo Knox” (The Green Mile, The Island) en Maddie Hasson als eigenzinnige getalenteerde “Willa Monday” (Twisted, Underdogs).

 

Pushing Daisies

Pushing daisies

Een geweldige, prachtige serie die na twee seizoenen al werd gecancelled na een magere verzameling van 22 afleveringen.

Ned bezit een uniek talent om de doden weer tot leven te brengen door simpelweg een aanraking. Maar de personen mogen enkel voor een minuut levend blijven of anders gaat er iemand anders dood in hun plaats. Een tweede aanraking houdt geen baat. Via zijn connecties met de privé-detective Emerson Cod, maakt Ned zijn jeugdliefde Chuck wakker. Het trio, af en toe geholpen door Olive Snook, lossen de mysteries van diverse moorden op.

De felgekleurde set en de leuke vreemdheid van de serie staat telkens in contrast met de gepleegde misdaden en donkere humor. Ik hield van deze serie zijn aparte verhalen en het hele idee in het algemeen. Je kon er mee lachen en het had die lichte dosis onbereikbare liefde vermengd met spanning, vintage sfeer& kleding en occasioneel wat muziek. Met een goede cast bestaande uit: Lee Pace als de goedaardige taartenbakker “Ned” (The Hobbit, Breaking Dawn part 2, Wonderfalls), Anna Friel als de spontane jeugdliefde “Chuck” (A Midsummer Night’s Dream, Limitless), Chi McBride als cynische privé-detective “Emerson Cod” (The Terminal) en Kristin Chenoweth als optimistische verliefde serveerster “Olive Snook”(Glee, Wicked).

TV Shows that ended too soon

Welke serie zag jij met tegenzin verdwijnen?

Advertenties

13 gedachten over “TV Shows that ended too soon

  1. Ik vind het ook zo stom als series ineens ermee stoppen! Wat ik ook vaak heb is dat ik te snel alles kijk, waardoor ik maanden kan wachten op de volgende aflevering omdat ik alles al heb gezien haha.

  2. hmm ik heb eerder een problee met series volledig af te kijken xd dus nog nooit voorgekomen (wel dat ik een tijdje moest wachten voor een nieuwe aflevering maar alhoewel frustrerend is da ni zo erg xd)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s